Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Hyundai Tucson N wordt performance SUV

Voor de huidige Tucson heeft Hyundai zich de moeite gespaard om er een N-uitmonstering van uit te brengen, maar dat een rappe SUV met de N-aanduiding binnen Hyundai gewenst is, is nooit een geheim geweest.

En zodoende komt er spoedig een Hyundai Tucson N. De performance SUV wordt gebaseerd op de nieuwe generatie Tucson, die eerder deze week officieel is voorgesteld. Over het hoe en wat is er nog niets bekend, behalve dat de technici van Hyundai zich momenteel uitleven op het model. Een van de hooggeplaatste functionarissen binnen Hyundai zei: “We kijken niet naar wat andere autobouwers doen, wij kijken naar wat consumenten willen. En niet waar de vraag vandaag naar is, ook in de toekomst. Wij zien veel potentieel in het model”, zo klonk het.

N-familie

Nog voordat Hyundai zijn eerste N-model, de superleuke i30N presenteerde, gaf het ontwikkelingshoofd Albert Biermann in een exclusief gesprek met Autovisie al aan dat de Performance SUV hoog op zijn wensenlijstje stond. Dat die er zou komen stond vast, maar de autobouwer moest eerst de i30N op de markt brengen. Daar kwam voor hoofdzakelijk de Amerikaanse markt de Veloster N bij en inmiddels is ook een i20 N in de maak, om ervoor te zorgen dat de race-activiteiten van het concern terugvertaald worden naar de openbare weg. De Performance SUV stond als vierde product gepland, iets dat Biermann destijds ook al aangaf.

Hyundai Tucson 2021

Geblazen viercilinder

Wanneer Hyundai de Tucson N presenteert, is nog niet bekend. Het merk moet de reguliere Tucson nog op de markt brengen. Die kersverse SUV krijgt geëlektrificeerde aandrijflijnen (in Nederland). Voor de Tucson N is de verwachting een old skool maar hypermoderne 2,5-liter viercilinder turbomotor met 340 pk. Naast de Tucson N zal de autobouwer ook een Tucson N-line presenteren. Dat model heeft wel de sportieve looks, maar niet de technische prestaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.