Hyundai neemt bijzondere studiemodellen ook daadwerkelijk in productie

De Hyundai i10 staat koud bij de Nederlandse dealers of de volgende nieuweling meldt zich. Op de Autosalon van Genève debuteert de i20. Maar er volgt nog meer.

De agenda voor dit en volgend jaar staat bij Hyundai vol met nieuwe en vernieuwde modellen, zo blijkt uit een gesprek tussen Raf van Nuffel, Product & Pricing Director, bij Hyundai Motor Europe en AutoRAI.nl. “Op de Autosalon van Genève volgende maand presenteren we de compleet nieuwe i20. De hatchback komt alleen nog als vijfdeurs hatchback, want de vraag naar driedeurs hatchbackmodellen is sterk afgenomen. We geven geen vervolg aan de i20 Coupé, in welke vorm dan ook.”

45 Concept

Volgens Raf komt de kakelverse i20 deze zomer op de markt. Op hetzelfde moment lanceert Hyundai de vernieuwde i30. De Koreanen brengen van de middenklasser een hybrideversie, maar investeren niet in een stekkervariant. De opgefriste i30 staat ook in Genève, al zal de onthulling volledig in de schaduw vallen van een kersverse concept car. “Het studiemodel staat op het nieuwe schaalbare E-GMP-platform waarop de afgelopen september op de IAA gepresenteerde 45 Concept ook op gebouwd is”, zegt Van Nuffel.

Hyundai 45 Concept

Van het model volgt een productieversie, maar pas in 2021. De auto krijgt een volledig elektrische aandrijflijn, die hij deelt met de definitieve versie van de 45 Concept. Naar verwachting positioneert Hyundai beide nieuwe elektrische modellen tussen de Kona en Tucson in. Daar is nu nog wat ruimte, zo geeft Van Nuffel aan.

Hyundai 45 Concept

Vision T

Dat de twee studiemodellen richting het productiestadium gaan, is niet verwonderlijk. De hedendaagse modellen dragen een boodschap uit. Zo zal ook het studiemodel Vision T, die vorig jaar op een Amerikaanse autoshow werd voorgesteld, komen. Eind dit jaar verschijnt de productieversie. Dat wordt de nieuwe Tucson. Met het model licht Hyundai ook een tipje van de designsluier voor toekomstige SUV-modellen.