Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 29 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kia gaat Hyundai’s N niet achterna

Kia komt voorlopig niet met een sportief label in de geest van Hyundai’s N. Dat zegt Albert Biermann, verantwoordelijk voor de sportieve versies van zowel Kia als Hyundai.

Kia Pro_cee'd GT 2017 kia-proceed-gt-2017-001

Voorlopig krijgt Hyundai alle ruimte om het N-label te ontplooien en zodoende een alternatief te vormen voor bijvoorbeeld GTI van Volkswagen, RS van Renault en ST van Ford. Kia blijft een podiumtrede lager en focust zich op GT-versies, die gezien kunnen worden als de ‘GTI light’-uitvoeringen.

LEES OOK: KIA HEEFT VOLGENDE GENERATIE CEED BIJNA KLAAR

Capaciteit

Biermann zegt dat het niet is uitgesloten dat Kia een equivalent van Hyundai’s N krijgt, maar vooralsnog staat er niets op de agenda om potentere versies aan het Kia-programma toe te voegen. “Er zijn geen plannen, maar we hebben als onderneming de capaciteit om snellere Kia’s te ontwikkelen en bouwen. Ik ben er klaar voor mocht het management ervoor kiezen om de volgende stap te zetten. Vanuit het oogpunt van de ontwikkelingsafdeling is er geen hobbel niet moet worden weggenomen.”

Prestatieniveau

Van de nieuwe generatie Ceed, die Kia later dit jaar in de verkoop neemt, komt wederom een GT-versie, geeft Biermann aan. De auto zal wederom over een 1,6 liter viercilinder beschikken. Met dank aan een turbo levert het blok 204 pk, gelijk aan het bestaande model. “Het prestatieniveau van de motor is goed, maar we kunnen voor de Ceed GT nog winst behalen op het gebied van weggedrag.”, aldus Biermann. De nieuwe Ceed komt deze zomer. Wanneer de GT volgt, is nog niet bekend. Dat hij komt, wordt door de Duitser bevestigd. In welke carrosserievarianten is nog afwachten. Vast staat dat er geen driedeurs GT meer komt, aangezien aan die carrosseriestijl geen vervolg wordt gegeven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.