Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Fiat laat onverwachts een nieuw model zien: dit is de 600e

Fiat laat in een nieuw model zien. Althans, officieel onthult Fiat de 600e nog niet, maar de EV duikt al wel op in bovenstaande video.

De naam 600 werd tussen 1955 en 1969 gebruikt voor de Fiat die ook onder de merknamen Seat, NSU-Fiat Jagst en Zastava leverbaar was. Daarbij werd er op basis van dit succesmodel een eerste Multipla gebouw. Autovisie ging enige tijd geleden langs bij Geer van den Berg. Hij heeft zo’n 600 Multipla. Wil je die video zien? Klik dan hier.

De Fiat 600e

Terug naar 2023, want de nieuwe 600e heeft niets te maken met de klassieke Fiats. Het model lijkt eerder een elektrisch equivalent van de 500X.

Hoewel het exterieur wat lijkt op de 500X, is het interieur qua vormgeving nauw verwant aan de 500e. Met het grote infotainmentscherm in het midden en een digitaal klokkenpaneel, zijn de auto’s duidelijk familie van elkaar. Al zal de interieurruimte van de Fiat 600e een stuk groter zijn.

Waarom de Abarth 500X niet in productie mocht | Sjoerds Weetjes 325

De Fiat 600e staat op het E-GMP-platform van Stellantis en heeft naar verluidt dezelfde technische specificaties als bijvoorbeeld de Jeep Avenger. Die EV heeft een accupakket dat goed is voor 54 kWh. Hiermee heb je een rijbereik van zo’n 400 kilometer volgens WLTP. De elektromotor op de vooras produceert 156 pk en 260 Nm aan koppel. Snelladen is mogelijk met 100 kW.

Ook met THP-motor?

Buiten Nederland is de Jeep Avenger ook nog met een 1,2-liter driecilinder te koop. Of de Fiat 600 ook zonder ‘e’ wordt gebouwd, is nog onduidelijk. Onwaarschijnlijk is het niet dat het model met THP-motor op andere markten leverbaar wordt.

Wanneer komt de Fiat 600e?

Het is nog wachten op de volledige onthulling van het model. Naar verluidt weten we dit jaar meer. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom auto’s. Abonneer je dan hieronder op onze nieuwsbrief die binnenkort wordt gelanceerd.

Waarom de Jeep Avenger de bestverkochte Jeep ooit kan worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.