Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Review 12 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

1914 pk sterke Rimac Nevera is een krankzinnige hypercar

Deze Rimac Nevera – toepasselijk vernoemd naar een onweersstorm die frequent aan land waait in thuisland Kroatië – kan met z’n 1914 pk en 2360 Nm in pakweg acht seconden en een beetje naar 300 kilometer per uur optrekken. Nog eens tien seconden later staat de top van 412 kilommeter per uur al op de klok.

Weinig bedrijven in de autosector kennen zo’n stormachtig bestaan als Rimac. Amper een decennium geleden was het niet meer dan oprichter Mate Rimac die in de schuur van de buren elektrische aandrijving in zijn E30 BMW knutselde, anno 2023 is het een gerespecteerde toeleverancier van high-tech elektrische componenten voor de auto-industrie, de eigenaar van Bugatti, deels eigendom van Porsche en de producent van de snelst accelererende auto productieauto ter wereld.

Rimac Nevera is een krankzinnige hypercar

Deze absurde prestaties worden mogelijk gemaakt door een viertal elektromotoren die elk via een eigen transmissie een van de wielen aandrijven. Ze halen hun energie uit een 120 kWh accupakket dat in een H-vorm om de inzittenden heen ligt gedrapeerd. Hierdoor is de gewichtsverdeling van de auto optimaal.

Rimac Nevera, Hypercar
(Afbeelding: Rimac)

Dankzij 800 Volt spanning en vloeistofkoeling kan het pakket met 500 kW worden opgeladen, en is het in staat om twee rondes Nürburgring op volle snelheid af te leggen zonder oververhitten. Binnenkort weten we hoelang (of kort!) zo’n ronde duurt, want een recordpoging staat op de agenda en Rimac is reeds gespot tijdens testwerk. Ondanks het enorme snelheidspotentieel is de Nevera meer dan alleen een sprinter.

Autovisie kreeg pas de kans om er een rondje mee in de omgeving van Rotterdam te rijden. Check de video om te zien of jij ooit twee miljoen euro (ex. belasting!) aan deze elektrische hypercar zou willen uitgeven.

Eerste Afghaanse auto is een brute hypercar! Althans …

Rimac

Nevera

9 Score

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Extreem snel
  • Comfortabel
  • Dagelijks bruikbaar

Minpunten

  • Extreem duur
  • Nep-grille
  • Luidruchtig interieur
  • Artificiele besturing

De Rimac Nevera is ontwikkeld als dagelijks bruikbare en betrekkelijk comfortabele toerwagen, die toevallig ook nog eens gigasnel is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.