Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak binnen minuten een camper van je Mercedes T-Klasse

Marco Polo bouwt op basis van de Mercedes-Benz T-Klasse een compacte camper. Althans, het bedrijf maakt een inbouw waarmee jij razendsnel je bedrijfsbusje of MPV om kan toveren.

Afgelopen januari stelde Autovisie voor het eerst de volgende generatie bedrijfs- en personenbusjes van Mercedes-Benz aan je voor. Al snel werd bekend dat voor de diesel- en benzineversies geen plek is in ons land. Als Nederlander mag je enkel een elektrische T-Klasse bestellen.

Elektrische camper

Elektrisch of niet, Marco Polo komt nu met een inbouw voor jouw Mercedes-Benz T-Klasse. Het tovert je busje niet direct om tot gigantische kampeerwagen, maar het is wellicht genoeg als je ergens een dagje of twee moet overnachten.

Mercedes-Benz T-klasse, Camper, elektrische
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

Het standaardpakket voor de camper omvat een slaapgedeelte voor twee personen met een vier centimeter dik matras, gordijnen en een ventilatierooster met een hor. Optioneel kan je kiezen voor een keukenblok. Deze upgrade biedt een spoelbak, watertank van 12 liter, koelbox en gasfornuisje.

Mercedes-Benz T-klasse, Camper
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

Heb je gekookt in je mini-keuken, dan kan je aanschuiven aan een klein tweepersoonstafeltje met de twee campingstoelen die meegeleverd worden. De tafel kan ook achter de middenconsole worden gemonteerd als tafel binnenin de camper.

Mercedes T-Klasse Marco Polo nog niet leverbaar

De Mercedes-Benz T-Klasse als Marco Polo-camper is vooralsnog niet leverbaar en wordt enkel nog gedemonstreerd op de Caravan Salon van Düsseldorf. Uiteindelijk is de kampeer-uitvoering wel te bestellen, gewoon bij dealers van Mercedes-Benz.

Veel merken maken van MPV of busje een camper

Wil je een slag groter? Dan kan je natuurlijk gaan voor de Mercedes-Benz V-Klasse als camper, maar ook kan je aankloppen bij Opel. Op dezelfde beurs laten zij de Opel Zafira e-Life zien. Een camper die gebouwd is op basis van de Zafira en voorzien is van een elektrische aandrijflijn.

Kijk binnen in deze gigantische luxe camper van JV-wielerhelden

Op een lading kom je zo’n 322 kilometer ver. Hoe praktisch dat is in verhouding tot andere (concept) modellen, zie je in dit artikel over de Opel Zafira e-Life.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.