Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

AC Schnitzer niet in staat om BMW i4 M50 te tunen

AC Schnitzer ken je als tuner van met name BMW’s. Doorgaans krijgen ze een subtiele uiterlijke upgrade en wordt het vermogen wat opgeschroefd. Dit laatste was bij de BMW i4 M50 niet mogelijk.

De BMW i4 is natuurlijk een elektrische auto. Met andere software de turbodruk verhogen of meer vermogen genereren middels een ander uitlaatspruitstuk, is in dit geval niet mogelijk.

AC Schnitzer geeft BMW i4 M50 geen pk meer

De BMW i4 M50 aangepast door AC Schnitzer houdt dus dezelfde 544 pk en 795 Nm als het normale model. Toch is de getunede auto net iets beter dan hoe de EV uit de BMW-fabriek rolde.

AC Schnitzer, BMW i4 M50
(Afbeelding: ACSchnitzer,de)

Allereerst heeft het bedrijf de rijhoogte aangepast door andere veren te plaatsen. Aan de voorkant is de BMW i4 20 millimeter verlaagd, aan de achterkant staan de wielen 25 millimeter dichter bij de wielkasten.

Aanpassingen aan het exterieur

Naast de verlaging voorziet AC Schnitzer de BMW i4 M50 van de nodig opsmuk. Zo is de frontsplitter verlengd, krijgt de auto canards (vinnen) en draagt het model twee spoilers, een op het dak en een op de kofferklep. Dit alles zorgt voor meer downforce en een betere wegligging, als we de Duitsers mogen geloven.

AC Schnitzer, BMW i4 M50
(Afbeelding: AC Schnitzer) (Afbeelding: AC Schnitzer)

Om het exterieur af te maken krijgt de Bimmer andere velgen. Ze zijn niet speciaal ontworpen voor de i4 M50. Kopers hebben de keuze uit de AC4 of AC1 velgen. Door de 10 millimeter spacers staan de wielen verder naar buiten, dit draagt bij aan het stoerdere voorkomen van de EV.

Vijf redenen om (niet) de nieuwe BMW i4 M50 te kopen

Ook in het interieur past AC Schnitzer, met enkele kleine tweaks, aan. Zo biedt de tuner aluminium sierdelen aan voor de iDrive-knop, sleutelhouder, pedalen en voetsteun.

AC Schnitzer-pakket voor je BMW i4 M50 nu te bestellen

Hoeveel het pakket voor de BMW exact kost, is nog onbekend. Niet alle onderdelen op de site van de tuner zijn geprijsd. Desondanks is de kit wel helemaal klaar. Heb je een i4, dan kan je ‘m dus nu optisch upgraden.

AC Schnitzer, BMW i4 M50
(Afbeelding: AC Schnitzer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.