Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort op safari in je Zafira? De Opel krijgt camper-variant

De elektrische Opel Zafira e-Life, krijgt een kampeervariant. De Crosscamp Flex camper staat op display tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf van 26 augustus tot 4 september.

Ook Renault kondigde recentelijk een dergelijk project aan. De Franse fabrikant nam als basis de elektrische Kangoo en transformeerde deze tot een luxe camper. Duurzaam kamperen lijkt helemaal in te zijn!

Hoe praktisch is de Opel Zafira e-Life camper?

Onder de vloer – uiteraard om ruimte te besparen – ligt een 75 kWh groot accupakket. Volgens Opel moet daarmee een actieradius van 322 kilometer volgens WLTP haalbaar zijn. Ter vergelijk, de camper concept van Renault heeft een bereik van 285 kilometer volgens WLTP.

Wolf in schaapskleren: deze bakwagen is een superdeluxe camper

Met een laadsnelheid van maximaal 100 kW duurt opladen op z’n langst 48 minuten om 80% aan te tikken. Bovendien ligt er voor praktische overwegingen nog een batterij van 95 ampère-uur, elders in de auto. Daarmee kunnen objecten zoals lampen, koelboxen en USB-poorten van stroom worden voorzien in de camper.

Genoeg uitrusting in de camper

De camper van Opel is van talloze gemakken voorzien om een kampeertrip zo comfortabel mogelijk te maken. Zo kunnen de voorstoelen bijvoorbeeld 180 graden draaien. Ook zit er een kleine kookruimte in met een wastafel, een gaskoker en zelfs opbergruimte in de vorm van keukenkastjes.

(Afbeelding: Opel)

De achterbank kan binnen no-time worden omgetoverd tot een tweepersoonsbed, maar dat is niet de enige slaapplek. Het hefdak kan (logischerwijs) omhoog geduwd worden, waar vervolgens nog eens twee – vermoedelijk kleine –mensen kunnen bivakkeren.

Opel, camper
(Afbeelding: Opel)

De Crosscamp Flex zal in 2023 de rest van het camper-assortiment van Opel vergezellen.

Het aanbod Crosscamp modellen van Opel

Zoals gezegd voegt de e-Life zich aan de rest van het Zafira Life Crosscamp gezelschap toe. Dan hebben we het natuurlijk over de Crosscamp Life en Crosscamp Lite.

Het verschil tussen de twee diesels is dat de Life van iets meer gebruiksgemakken voorzien is dan de Lite versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.