Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijk binnen in deze gigantische luxe camper van JV-wielerhelden

Wielerteam Jumbo-Visma heeft een van de grootste en luxe uitgeruste campers van Nederland. De camper heeft drie douches, grote zetels, is 14 meter lang en kost meer dan een half miljoen euro. Inmiddels is het gevaarte vertrokken naar La Vuelta Holanda. Net voor vertrek mocht Autovisie samen met Jan Boven (teamleider) een kijkje nemen in de MAN Lion’s Coach R08.

Hoewel je campers wel vaker voorbij ziet komen op Autovisie.nl, is deze bus toch wel even iets anders. Wij geven je een uniek inkijkje in de camper van de Nederlandse wielerhelden!

Kijkje in de camper van Team Jumbo-Visma

Tenminste een camper, het ligt eraan wat je een camper vindt. De bus beschikt niet over een bed, al zal er na een zware etappe echt wel eens een wielrenner wegdromen in de zijdezachte zetels.

Camper, wielrennen, jumbo-visma
(Afbeelding: MAN)

De zitruimte wordt niet enkel gebruikt om te relaxen, hier worden ook de laatste instructies gegeven aan de wielrenners van Team Jumbo Visma. De coaches maken een kleine Powerpoint-presentatie met daarin allerlei tactische keuzes die de renners tijdens de wedstrijd moeten maken. Gedurende de etappe zijn het deze schermen waar de belangrijke staf van het team de wedstrijd op kijkt.

De camper is van alle gemakken voorzien

Na de rit worden de wielrenners onder toezicht van de buschauffeur eerst de kleedkamer ingestuurd. Hier vind je drie douches. “Meer is niet nodig. De rijders komen vaak niet tegelijk binnen”, aldus teamleider Boven.

(Afbeelding: MAN)

Na het opfrissen staat er een maaltijd klaar die opgewarmd is in de magnetron van het keukentje. De elektriciteit voor al deze apparatuur, de wateropslag en wasmachines vind je onderin het luik. Ook is zit hier een hogedrukspuit verstopt, zodat de camper altijd schoongemaakt kan worden.

Camper, wielrennen, jumbo-visma
(Afbeelding: MAN)

Voor de aandrijving zorgt een 6-cilinder dieselmotor van de D26-serie. Deze dikke zelfontbrander levert een vermogen van 460 pk.

De bus van wielerploeg Jumbo-Visma komt dit weekend in actie

De camper is nog maar net binnen en mag nu al aan de slag. Hij wordt dit weekend in gebruik genomen bij La Vuelta Holanda. De rit bestaat uit drie etappes. De eerste rit vindt 19 augustus om 18.30 uur plaats en start in Utrecht.

Camper, wielrennen, jumbo-visma
(Afbeelding: MAN)
(Afbeelding: MAN)
(Afbeelding: MAN)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.