Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de typenamen van Mercedes’ kleine MPV, de T-Klasse

Dat Mercedes-Benz serieus werk gaat maken van de volgende generatie Citan in personenautouitvoering, blijkt uit de specifieke naam die de Duitsers hem geven. Met de aanduiding T-Klasse hoort de vijfpersoons Citan er voortaan echt bij. Dat blijkt uit alle benamingen, die Autovisie ter ore zijn gekomen.

In lijn van de andere types, zoals de C-, E-, S-Klasse, krijgt de personenautoversie van de Citan een letteraanduiding. Daarachter komt vervolgens een getal, waarmee de motorversies wordt aangegeven. De Duitsers kiezen als productlijn voor de letter T. Het staat voor Tourer, de naam die in Duitsland al sinds jaar en dag voor de stationwagons wordt gebruikt. Maar Tourer is ook de versienaam van de personenautotypes van de bedrijfswagens, de Vito Tourer en Citan Tourer.

Van T140 tot T200

Achter de T komt 140, 160, 180 of 200 te staan, zo blijkt. Die aanduidingen heeft Mercedes-Benz onlangs geregistreerd. De getallen staan voor de motorversie. In alle gevallen is er sprake van een verbrandingsmotor. Voor de elektrische versie, die na de introductie van de reguliere versies volgt, heeft Mercedes-Benz de aanduiding EQT geregistreerd. Ook achter die aanduiding komt een getal. Wat dat wordt, is nog niet bekend.

Gerestylede Renault Kangoo

De Mercedes T-Klasse komt volgend jaar op de markt. Hij verschijnt pas na de bestelautovariant op de markt. De ontwikkeling ligt wederom in handen van Renault, maar de Duitse designafdeling zorgt voor het ontwerp van de Mercedes-versie. Het gaat puur om een restyling van een door Renault neergezet ontwerp. Mercedes heeft echter wel invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Dat is ook bij het huidige model het geval: Renault paste dat aan voor Mercedes omdat die en hogere kwaliteitseisen stelden.

Mercedes-Benz T-Klasse

Alternatief

Mercedes-Benz positioneert de T-Klasse niet als een taxibusje. Het merk wil juist grotere gezinnen aanspreken, of jonge gezinnen die veel bagageruimte gebruiken. Met de T-Klasse keert het merk terug in het MPV-segment. Het wordt een betaalbaarder alternatief voor de BMW 2 Serie Active Tourer. Met de GLB heeft Mercedes-Benz weliswaar zo’n model in handen, maar deze T-Klasse duikt er qua prijsstelling onder. Om zich van de overige modellen te onderscheiden – wat uiteraard voortkomt uit de bestelautobasis – beschikt de T-Klasse over twee schuifdeuren als toegang tot de tweede zitrij.

Wanneer komt de Mercedes T-Klasse?

De levering van de T-Klasse start over exact een jaar. De huidige Citan is dan precies tien jaar leverbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.