Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz T-Klasse komt als volledig elektrische MPV

De Mercedes-Benz T-Klasse is het nieuwste lid in de Duitse familie. Voor de oplettende lezer: hij is inderdaad compleet nieuw, daar de typeaanduiding T-Klasse nog niet eerder is gebruikt.

Deze typeaanduiding komt achterop een compacte MPV te staan van de sterrenfabrikant. Eigenlijk een segment dat steeds meer populariteit verloor en werd overgenomen door SUV’s en cross-overs. BMW zag dit anders en kwam in 2014 met de 2 Serie Active Tourer, en in 2015 met de 2 Serie Gran Tourer. Mercedes volgt nu met de T-Klasse, en stuurt meteen ook een teaser mee.

Mercedes-Benz T-Klasse focust op particulieren

Hoewel het een beetje vreemd is dat de T-Klasse wordt aangekondigd door Mercedes-Benz Vans, is de compacte MPV toch echt bedoeld voor de particuliere markt. Net als de R-Klasse bijvoorbeeld, of de huidige B-Klasse. Een handige Mercedes voor gezinnen. Volgens de Duitse fabrikant moet het volledig nieuw ontwikkelde model volledig overkomen als een echte Mercedes. Denk aan zaken als design, kwaliteit, veiligheid en connectiviteit.

mercedes R-klasse Mercedes T
De Mercedes R-Klasse was een MPV-achtige cross-over.

Volledig elektrisch

De T-Klasse is echt gericht om als praktische Mercedes gebruikt te worden, en de focus van dit model ligt dan ook vooral op de particuliere markt. Volgens Mercedes moet de compacte MPV een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding krijgen. Wat die gaat zijn zal pas later bekend worden. Wat is we weten is dat het model twee schuifdeuren krijgt. Ook heeft men al gemeld dat er een volledig elektrische variant komt. Over andere aandrijflijnen is nog niks bekend gemaakt, maar Mercedes spreekt wel over gebruik van ‘conventionele aandrijflijnen’.

Mercedes T-klasse
De W123-serie was er ook als T-reihe, oftewel stationcar.

Citan als basis

Tussen de compacte busjes heeft sinds 2012 de Mercedes Citan zijn plekje geclaimd, dat model is gericht op bedrijfsmatig gebruik. In augustus vorig jaar werd daar een opvolger voor aangekondigd, waar ook een volledig elektrische variant van zal komen. Op de basis van dat nieuwe platform komen twee verschillende modellen: de Citan en de T-Klasse. Verwacht dus niet dat de T-Klasse exact hetzelfde eruit ziet, maar qua grootte zouden ze aardig overeen kunnen komen. Beide auto’s worden in samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi ontwikkeld. Meer details zijn nog niet bekend, vanaf de eerste helft van 2022 is hij te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.