Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

James Bond-auto nog niet uitverkocht

Fans van James Bond en liefhebbers van geinige gadgets opgelet: de Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation is nog niet uitverkocht. De Engelse autobouwer heeft nog enkele exemplaren te bieden. Prijskaartje? Aai.

Je moet van goeden huize komen wil je de Aston Martin DB5 Continuation kunnen aanschaffen. Niet omdat Aston Martin restricties aan zijn klanten oplegt. Nee, gewoon vanwege de prijs van de bijzonder Aston Martin. Hij kost een lieve 2,7 miljoen Engelse ponden, en dat is dan exclusief belastingen! Voor menig James Bond-fan waarschijnlijk een enorm kapitaal, maar voor dat geld krijg je wel iets heel bijzonders. De DB5 Goldfinger Continuation is bovendien goedkoper dan de originele filmauto, waarvan er slechts vier zijn gemaakt. Overigens staat één exemplaar daarvan in het Louwman Museum te Wassenaar.

Spiksplinternieuw opgebouwd

Maar dit is geen eenvoudig kopie. De autobouwer heeft niet een bestaande DB5 van rond 1965 gepakt en die voorzien van wat Ali Express-goodies. Nee, de DB5 Goldfinger Continuation is geheel nieuw opgebouwd. Jawel, frame, chassis en carrosserie zijn net als de motor compleet nieuw vervaardigd. En de beroemde gadgets zijn net als de voorzieningen in de originele James Bond-filmauto aanwezig. De schietstoel ontbreekt, maar die zat ook niet in de echte Goldfinger-dienstauto. Als koper van de DB5 Goldfinger Continuation kun je wel voor het dakluik kiezen. Het paneel kon dan nog altijd niet open. Vandaar dat de fabrikant de klant de mogelijkheid bood om met striping de uitsparing van het dakluik aan te geven.

Fabrieksoriginele gadgets

De andere gimmicks zijn onder andere een navigatiesysteem in de vorm van het radar-display in de filmauto, een via Bluetooth aan je GSM-toestel te koppelen telefoonhoorn en een uitschuifbaar kogelvrij scherm aan de achterzijde. Enfin, kijk de video hieronder waarin alles wordt gedemonstreerd. Alle voorzieningen zijn gemaakt door EON Productions, die ook de James Bond-auto destijds bouwde!

lees verder onder de foto’s

Zoveel Goldfinger-auto’s zijn er

In totaliteit bouwt Aston Martin Works 28 stuks van de DB5 Goldfinger Continuation. Hoeveel er precies nog voorhanden zijn, is niet bekend. Het gaat om enkele exemplaren, aldus de fabrikant. Het eerste exemplaar blijft overigens bij Aston Martin. Ook EON Productions krijgt de James Bond-auto. De eerste vijf klantenauto’s werden eind 2020 uitgeleverd, waarvan het in onderstaande video gepresenteerde model.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.