Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo werd de Ferrari GTO alsnog een succes | Sjoerds Weetjes 316

In het kader van 75 Jaar Ferrari in 2022 maakte Sjoerd van Bilsen eerder dit jaar drie unieke documentaires van de F40, Enzo en LaFerrari. Maar Ferrari’s lijn van supercars bestaat uit vijf modellen. In aflevering 316 en 317 completeren we de reeks van Ferrari’s Big 5. Beginnend met de Ferrari GTO.

De Big 5 kent voorlopig het hoogtepunt in de vorm van de LaFerrari, maar de basis van de modellijn, die onder andere de F40 en Enzo omvat, werd onbedoeld gelegd door de GTO. In 1984 verscheen de sportcoupe op de Autosalon van Genève. Maar Enzo Ferrari had op dat moment geen stamboom met de GTO als zaadje voor een lijn supercars voor ogen.

De Ferrari GTO stond aan de basis van de Big 5

Hoe de GTO dan aan de basis kwam te staan van de line-up met de latere F40, F50, Enzo en LaFerrari, legt Sjoerd van Bilsen je in deze aflevering uit. Hij duikt in de historie van de GTO, de sportwagen die in de wandelgangen ook 288 GTO wordt genoemd. Hij legt je uit hoe de GTO tot stand kwam, waarom de sportwagen een commercieel succes werd en hoe de GTO uitgroeide tot een iconisch model.

Sjoerds Weetjes op 14 oktober over Ferrari F50

Met de aflevering over de GTO behandelt Sjoerd tot nu toe vier modellen van Ferrari’s Big 5. Alleen de Ferrari F50 mist nog. Aflevering 317 zal dan ook in het teken staan van de F50. In die aflevering van Sjoerds Weetjes hoor je het complete verhaal over het idee, het ontwikkelingsproces, het ontwerp en alle andere bijzonderheden van de Ferrari F50. Maar voordat het vrijdag 14 oktober 2022 is, eerst aflevering 316 met in de hoofdrol de grondlegger van de Big 5.

De video’s over de F40, Enzo en LaFerrari verschenen eerder op Youtube.com/autovisie en autovisie.nl

Te koop: zonder deze Ferrari 288 GTO was er geen F40 geweest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.