Remco Slump
Remco Slump Nieuws 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla levert op 1 december zijn eerste elektrische vrachtwagens af

Wonderlijk bedrijf is het ook, dat Tesla. De elektrische vrachtwagen van het merk, de Semi, gaat na ellenlange vertragingen eindelijk in productie en dat weten we alleen maar omdat Elon Musk het getwitterd heeft.

“Excited to announce start of production of Tesla Semi Truck with deliveries to Pepsi on Dec 1st”, schreef Musk, mogelijk zittend op het toilet of in pyjamabroek op de bank, met een zak chips op schoot. Later voegde hij eraan toe: “500 mile range & super fun to drive”. Wat hij bedoelt met ‘fun’ zullen we voorlopig nog niet te weten komen, want op de honderden vragen van Twitter-gebruikers reageerde hij niet.

Op de Tesla Cybertruck wachten we ook al lang

De Semi is een van de Tesla-projecten die in de afgelopen jaren vertraging na vertraging opliep. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de truck in 2019 op de markt zou komen.

De Tesla Optimus wordt de goedkoopste Tesla die er is

Twee jaar daarvoor werd de Semi aan het publiek gepresenteerd. Op de Tesla Roadster en de Cybertruck wachten we ook al heel lang.

PepsiCo heeft honderd Semi’s besteld

PepsiCo heeft al in 2017 honderd Tesla Semi’s besteld. Op 1 december krijgt het bedrijf dus de eerste exemplaren. Er komen twee versies van de Semi: met 300 mile (483 kilometer) en met 500 mile (804 kilometer) range. PepsiCo krijgt die laatste.

(Afbeelding: TeslaMedia)

Over de batterijgrootte heeft Tesla nooit iets onthuld, maar schattingen gaan uit van tussen de 600 en 1000 kWh. Elon Musk heeft ooit gezegd: 500 kWh. Dat lijkt aan de kleine kant voor een vrachtwagen die lange afstanden mét lading moet afleggen.

In 20 tellen naar 100 km/h, mét volgeladen trailer

De Semi heeft drie elektromotoren en kan, met een volgeladen trailer erachter, in 20 seconden naar 96 km/h (60 mph) accelereren. Opladen kan bij Mega Chargers, die de batterij in een half uur weer kunnen opladen tot 70 procent. Er gaan geruchten dat zo’n Mega Charger kan laden met een snelheid van maximaal 1,5 MW.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.