Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla Semi gespot op openbare weg! Zo klinkt de elektrische vrachtwagen

Tesla is na zo’n vijf jaar eindelijk begonnen met de uitlevering van de Semi. Nu duidelijk de eerste beelden van de elektrische vrachtwagen op.

Geen pre-production model of conceptversie. Nee, de Semi’s worden nu officieel uitgeleverd aan klanten.

Tesla Semi op de openbare weg

Met (heel veel) geluk kan je een Tesla Semi in de Verenigde Staten op de openbare weg spotten. De meeste kans maak je als rondom een van de fabrieken van PepsiCo.

Dit is wat er allemaal mankeert aan de elektrische vrachtwagen van Tesla

Het voedingsmiddelen- en drankenbedrijf bestelde al in 2017 honderd exemplaren. Nu pas rijden de eerste elektrische vrachtwagens, met reclame van een van de merken, rond.

Zo klinkt de Tesla Semi

Een oplettende Tesla-rijder spotte een Semi met reclame van Frito-Lay, een Amerikaans chipsmerk. Leuk zo’n livery, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Benieuwd waren we naar het geluid van de drie elektromotoren die keihard moeten werken. En die zijn, zoals je waarschijn al verwacht, extreem stil.

Aandrijflijn elektrische vrachtwagen ken je al

De aandrijflijn met drie elektromotoren ken je al van de Tesla Model S en X Plaid. Een wordt er gebruikt om zo efficiënt mogelijk op de snelweg te rijden. De andere twee zijn verantwoordelijk voor het koppel wanneer de elektrische vrachtwagen op moet trekken bij het stoplicht.

De actieradius van de Tesla Semi is nog steeds onduidelijk. Elon Musk beweert dat de truck 800 kilometer aan rijbereik heeft als-ie volledig is opgeladen en volgeladen. Het totaalgewicht is dan 81.000 pound (36.741 kilogram). Hoeveel de truck zelf weegt en hoe ver je met minder of geen belading kan rijden, wordt in een later stadium bekend.

Deze elektrische brandweerauto is ook een zelfontbrander

Om met zoveel gewicht zo’n enorme afstand af te leggen, heeft de Tesla een 1000 kWh accupakket aan boord. Opladen van dit accupakket kan middels een ‘Megacharger’ met 1 megawatt.

Prijs elektrische vrachtwagen nog onduidelijk

Naast actieradius zwijgt Elon Musk ook over de prijs van de Tesla Semi. Naar verluidt is het prijskaartje zo’n 200.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.