Remco Slump
Remco Slump Nieuws 3 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

De Tesla Optimus wordt de goedkoopste Tesla die er is

De aankondiging van de Tesla Optimus was nogal genant vorig jaar. Naast Tesla-baas Elon Musk verscheen een man in een robotpak op het toneel, die allerlei rare dansjes begon uit te voeren. Binnen een jaar zouden we een werkend prototype van de Tesla-bot te zien krijgen, riep Musk. Een belofte die hij wonderwel heeft weten te houden. Al moet er nog veel gebeuren voordat er een echt werkende robot op de markt komt. Voor 20.000 euro nog wel.

Waarom Tesla überhaupt met een menselijke robot komt? Om gevaarlijk, vervelend en eentoning werk van mensen over te nemen. De machine moet 1,72 hoog worden en 56 kilo wegen. Om er een wat kinderachtig science-fictionsausje overheen te gooien, zei Musk vorig jaar: “De robot is vriendelijk. Ook stellen we hem mechanisch en fysiek zo in dat je ervan kunt wegrennen en hem kunt overmeesteren.”

Tesla Optimus genoemd naar Transformers-personage

Het prototype dat Tesla afgelopen weekend aan pers en publiek toonde, heeft naar verluidt 40 servomotoren, een 2,3 kWh-batterij en Tesla Autopilot-software aan boord. Tesla Optimus is genoemd naar Optimus Prime, de leider van de Autobots in de cartoonserie Transformers.

Tesla Optimus
(Afbeelding: AFP PHOTO / HANDOUT / TESLA)

Musk denkt dat de robot over drie tot vijf jaar op de markt kan komen. Hij wil er miljoenen bouwen, voor een vanafprijs van minder dan 20.000 euro per stuk.

Meer geld verdienen met robots dan met elektrische auto’s

Klinkt als een luchtkasteel, maar Musk is serieus. Hij denkt met robots meer geld te kunnen verdienen dan met auto’s. Investeerders zijn het niet met hem eens.

Tesla Optimus
(Afbeelding: AFP PHOTO / HANDOUT / TESLA)

Zij willen dat Musk zijn aandacht op de autotak van Tesla richt, want de Cybertruck, Roadster en Semi zijn al tig keer uitgesteld en dreigen onder te sneeuwen in concurrenten.

Tesla Optimus
(Afbeelding: AFP PHOTO / HANDOUT / TESLA)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.