Remco Slump
Remco Slump Nieuws 1 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck kan varen, beweert Elon Musk ineens

De Tesla Cybertruck. Komt-ie nou nog eens? Het opzienbarende ding werd al in 2019 onthuld en zou twee jaar later in productie gaan. Dat wordt nu 2023, beweert Elon Musk. Maar ja, die beweert weleens vaker wat. Bijvoorbeeld dat de Cybertruck straks kan varen.

Waarom we zo smalend doen over de uitspraken van Elon Musk? Omdat de man de neiging heeft om te overdrijven (om niet te zeggen: liegen). Zo roept hij sinds 2014 ieder jaar dat een volledig zelfrijdende Tesla er nu toch echt aankomt, en wel volgend jaar. Hier is een video met alle keren dat Musk dat heeft beweerd. Ook schreef hij op Twitter dat de nieuwe Tesla Roadster (waar blijft die eigenlijk?) kleine stukjes kan vliegen met een soort raketaandrijving. Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen én de kalveren op het ijs dansen, zeggen wij.

De Tesla Cybertruck mag wel opschieten

Afijn, de Tesla Cybertruck … Die mag wel opschieten, want de markt voor elektrische pick-ups begint aardig vol te raken. De Ford F-150 Lightning is in de Verenigde Staten een groot succes en dan zijn er ook nog de Rivian R1T en GMC Hummer EV, die binnenkort gezelschap krijgen van de Chevrolet Silverado EV, de GMC Sierra Denali, de Ram 1500 EV, de Lordstown Endurance, de Bollinger B2 en meer.

Hij kan zeeën oversteken, aldus Elon Musk

Tesla zegt 1 miljoen reserveringen te hebben voor de Cybertruck. Het is de vraag hoeveel daarvan zullen worden omgezet in orders, ook omdat de oorspronkelijke vanafprijs van 39.900 dollar hoger gaat worden, aldus Elon Musk. Maar ja, voor dat geld heb je wel een truck die kennelijk stukjes kan varen. “De Tesla Cybertruck is zo waterdicht dat hij korte tijd als boot kan worden gebruikt”, twitterde Musk deze week. “Hij kan rivieren oversteken en zelfs meren en zeeën, als de golven niet te hoog zijn.” Gek dat we dat van Musk nooit eerder hebben gehoord. Of zou hij dit net verzonnen hebben …

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
De Tesla Cybertruck zoals-ie in 2019 werd onthuld door Elon Musk. (Afbeelding: Tesla)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.