Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Van 1 op 6 naar 0 gram per kilometer: Chevrolet Silverado gaat elektrisch

Na de Hummer gaat General Motors aan de haal met nóg een enorm elektromodel. De volgende Chevrolet Silverado krijgt namelijk ook een volledig elektrische aandrijflijn.

Elektrische auto’s zijn niet alleen heet in Europa, ook in de Verenigde Staten wint de EV snel aan terrein. Wie er in dat land geen elektrische pick-up bouwt, hoort er eigenlijk niet bij. En dus gaat ook Chevrolet precies dat doen. General Motors kondigde gistern een elektrische Silverado aan.

Hummer

Die elektrische pick-up ziet het levenslicht in Factory ZERO in de Amerikaanse staat Michigan, waar ook de reeds aangekondigde Hummer EV van de band zal rollen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat beide modellen hetzelfde Ultium Platform gebruiken. De Silverado moet een elektrisch bereik van meer dan 400 mijl, oftewel zo’n 640 kilometer, hebben. Meer informatie deelt General Motors nu nog niet. Het is ook nog niet eens bekend wanneer de elektrische Silverado op de markt verschijnt.

De nieuwe Hummer is elektrisch en krankzinnig

Wat wel bekend is, is dat General Motors flinke elektroplannen heeft. Het wil per 2025 wereldwijd meer dan een miljoen elektrische auto’s leveren en daarmee marktleider worden in Noord-Amerika. “De auto’s die uit Factory ZERO zullen de wereld veranderen, en ook de manier waarop men naar elektrische auto’s kijkt”, zei GM-baas Mark Reuss tijdens de presentatie van de plannen.

Geliefd

Naar verwachting blijft Chevrolet de reguliere Silverado met benzine- en dieselmotoren nog wel een tijd leveren. De Amerikaanse pick-up staat immers al jaren in de lijst met bestverkochte auto’s wereldwijd en het lijkt onwaarschijnlijk dat Chevrolet binnenkort al stopt met de in de VS geliefde versies met verbrandingsmotoren. Het is in ieder geval uitgesloten dat de nieuwe Silverado op het Ultium Platform ook met diesel- en/of benzinemotor verschijnt. Het platform is immers enkel bedoeld voor een elektrische aandrijflijn.

chevrolet silverado

Al met al gaat het nu spannend worden welke fabrikant het eerste met een elektrische pick-up komt. In de afgelopen twee jaar zijn er al tal van dergelijke voertuigen aangekondigd, maar het is nog vrijwel geen enkele fabrikant gelukt een auto op de markt te brengen. Rivian wilde bijvoorbeeld vorig jaar de R1T al laten zien, maar moest de marktintroductie van de langverwachte EV noodgedwongen uitstellen naar 2021. Naar verwachting presenteert Tesla dit jaar ook eindelijk de productieversie van de Cybertruck.

Tesla Cybertruck is bijna klaar voor de volgende stap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.