Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck is bijna klaar voor de volgende stap

Het is alweer een tijdje stil rondom de Tesla Cybertruck, maar binnenkort zet de bijzondere elektro-pick-up een volgende stap. Volgens Elon Musk is de productieversie namelijk nabij.

Volgens de planning van Tesla zien we de productieversie van de Cybertruck dit jaar nog. En hoewel we die planning altijd met een flinke korrel zout moeten nemen, lijkt de hoekige pick-up nu wel aanstaande. Elon Musk laat namelijk op Twitter weten dat we de ‘geupdate versie’ in het tweede kwartaal, dus tussen april en juni, gaan zien.

Tesla Cybertruck kost $40.000 en heeft 800 km bereik

‘That beast’

Dat is dan ook waarschijnlijk de productieversie, want de topman van Tesla zegt dat zijn bedrijf zich nu moet richten op de productie van ‘dat beest’. Dat gebeurt in de nieuwe Gigafactory in Texas, die momenteel nog gebouwd. De autobouwer hoopt nog voor het einde van het jaar de topversie van de Cybertruck te kunnen leveren. Dat is – voor zover we weten – een variant met drie motoren, goed voor een 0-100 km/h-sprint in minder dan 3 seconden en een actieradius van 800 kilometer. Dat waren echter specificaties die Tesla eind 2019 deelde, toen het de Cybertruck net voorstelde. Definitieve specificaties horen we waarschijnlijk in de komende maanden.

Het is in ieder geval interessant om te ontdekken hoe de Cybertruck er uiteindelijk uit komt te zien. Kort na de lancering in 2019 werd namelijk al duidelijk dat de scherpe hoeken en vouwen van het model voor problemen kunnen gaan zorgen bij de toelating tot de Europese markt. Direct gingen er geruchten over het feit dat Tesla met twee varianten van de Cybertruck zou komen: een voor de Amerikaanse en een voor de Europese markt.

Tesla Cybertruck

Protoype

Later liet Musk echter in een interview met Jay Leno weten dat de vorm van de Cybertruck behouden blijft, maar dat de productieauto iets zou groeien ten opzichte van het prototype om meer interieurruimte te genereren.

Elon Musk: het is nu echt tijd voor de productie van de Tesla Semi

Tesla Model S Plaid+

Naast de Cybertruck verwachten we ook dat Tesla snel de Semi, de elektrische vrachtwagen, laat zien. Musk is immers al tijden van plan om die twee voertuigen vóór de Roadster te lanceren. De open tweezitter moet echter ergens in 2022 al van de productieband rollen. En dus Tesla moet een beetje haast gaan maken. En alsof dat nog niet genoeg is, levert het dit jaar ook nog de Model S Plaid en Plaid+ (met meer dan 1100 pk) uit. We zijn benieuwd!

Duik in de prijslijst: heeft Tesla met Model S Plaid de beste deal ooit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.