Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk: productieversie Cybertruck bijna identiek aan prototype

Toen Tesla de Cybertruck presenteerde, geloofden we niet dat die auto ooit in die vorm in productie zou gaan. Elon Musk bevestigt nu in een video dat dat wél zo gaat zijn.

De Tesla Cybertruck heeft een stalen en hoekig koetswerk. Bijzonder om te zien, maar niet zo handig om mee aan te komen zetten bij veiligheidstesten. Want wat gebeurt er als je bijvoorbeeld per ongeluk een voetganger of fietser aantikt, laat staan dat je een aanrijding met de Cybertruck veroorzaakt?

TüV

Dat heeft volgens velen desastreuze gevolgen, zo zegt ook Stefan Teller, expert bij de TüV (de Duitse RDW). Hij claimde vorig jaar dat de Tesla in zijn huidige, hoekige vorm nooit op het Europese asfalt wordt toegelaten.

Tesla Cybertruck

Maar deze week liet Elon Musk zich uit over de productieversie van de Cybertruck. En dat deed-ie bovendien in een wel heel gave video. Autoheld Jay Leno mocht voor een aflevering van Jay Leno’s Garage achter het stuur van de krankzinnige Tesla plaatsnemen om een testrit te maken. Elon Musk zat gedurende de hele weg naast ‘m.

Beter dan de showauto

Toen Jay Leno de CEO van de EV-gigant vroeg hoe de productie-auto eruit komt te zien, antwoordde Musk als volgt. “We willen de productie-auto nog beter maken dan de showauto. Ik word er altijd gek van als fabrikanten een gave showauto laten zien, maar het productiemodel dan bijna niet meer op die creatie laten lijken. Wij doen geen showauto’s die niet geproduceerd gaan worden.”

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
(Afbeelding: Tesla)

En dus bevestigt Musk voor nu dat we de hoekige pick-up echt op deze manier op de weg gaan zien. Wel gaat Tesla iets veranderen aan het formaat van de auto. “De proporties zijn goed, maar de auto is eigenlijk 5% te groot. De auto moet namelijk wel in een normale garage passen. Dus we gaan de complete auto met 5% verkleinen, zodat er niets aan de proporties verandert.”

Nieuwe fabriek

Naar verwachting rollen de eerste productie-Cybertrucks volgend jaar van de band. Dat gebeurt overigens in een nieuwe fabriek, die op dit moment nog gebouwd moet worden. Volgens de laatste geruchten heeft Tesla voor het Texaanse Austin gekozen als locatie. Naar verwachting bevestigt de EV-gigant dat spoedig.

Benieuwd naar de video van Jay Leno en Elon Musk? Zie hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.