Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Autosalon van Genève 2021 geschrapt

De Autosalon van Genève is de belangrijkste autoshow ter wereld, maar het is de vraag of de tentoonstelling volgend jaar plaatsvindt. De organisatie legt uit.

Het zou de tweede maal na de Tweede Wereldoorlog zijn dat de jaarlijkse Autoshow van Genève (GIMS) in het Zwitserse Genève geen doorgang vindt. Dit jaar ging de autoshow op het allerlaatste moment niet door. Met het oog op het ronddwalende coronavirus besloot de Zwitserse Federale Raad evenementen met meer dan 1000 bezoekers te verbieden. Daarvoor viel enkele dagen voor de officiële start van de autoshow het doek voor de 2020-editie.

Financiële problemen voor Autosalon van Genève

De financiële situatie van de beursorganisator werd door het besluit van de Federale Raad ernstig verzwakt, stelt de GIMS-organisatie. “In dit verband heeft de Stichting van de Autosalon van Genève het kanton in Genève om financiële steun gevraagd. Het kapitaal moet de veroorzaakte verliezen als gevolg van het annuleren van de GIMS 2020, die op 11 miljoen Zwitserse franken worden geschat, opvervangen en een investeringspot voor het organiseren van de 2021-editie vullen. De Raad van State van Genève stelde een lening van 16,8 miljoen frank voor, met specifieke voorwaarden”, zo geeft de beursorganisator aan. Autosalon van Genève 2017

Autosalon van Genève 2021 overslaan

Volgens de stichting zijn de gestelde voorwaarden aan de lening onaanvaardbaar voor de beursorganisator. Het staat echter los van het organiseren van een 2021-editie. De auto-industrie is volgens de organisatie van de Autosalon van Genève niet klaar voor een Geneefse autoshow. Veel merken bevelen de GIMS aan 2021 over te slaan en zich te richten op de 2022-editie.

200 miljoen Zwitserse frank

De Autosalon van Genève is het grootste evenement in Zwitserland. In 2019 trok het meer dan 600.000 bezoekers. Volgens de organisator levert de show een economische bijdrage van ongeveer 200 miljoen frank aan de stad Genève.

New York en Parijs

De kans is erg klein dat er dit jaar nog een autoshow wordt georganiseerd. De organisatie van de New York International Auto Show stelde eerder de autoshow uit en blies hem deze week voor 2020 definitief af. Ook de Autosalon van Parijs gaat niet door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.