Autovisie
Autovisie Nieuws 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: heeft Tesla met Model S Plaid de beste deal ooit?

Tesla lijkt elke gerespecteerde producent van elektrische auto’s af te willen troeven met de nieuwe Model S Plaid. De Model S-versie biedt prestaties van een hypercar, maar tegen een fractie van de prijs. Heeft Tesla de beste deal ooit in handen?

Marktintroductie

Toegegeven, de Tesla Model S Plaid komt pas eind 2021 op de markt, maar we weten al wel wat deze performanceversie gaat kosten. Maar eerst even wat specificaties.

1.100 pk voor Tesla Model S Plaid

De versie met Tri Motor All-Wheel Drive aandrijflijn levert 1.100 pk. Dat is al meer dan menig hypercar. Bovendien sprint deze Tesla dankzij vierwielaandrijving in slechts 2,1 seconden naar 100 km/h. Zijn topsnelheid bedraagt 320 km/h en de actieradius komt uit op een stevige 840 kilometer, ongekend voor een elektrische auto. Ook indrukwekkend: de kwart mijl wordt in minder dan negen seconden afgelegd. Dit is met recht een hypercar in familieverpakking.

waterstofauto Tesla

Porsche Taycan?

En heel veel – relatie gezien dan – moet dit alles niet kosten, want Tesla brengt 141.005 euro in rekening, inclusief kosten rijklaar maken. Voor dat geld koop je nergens anders zoveel performance. Ook niet bij Porsche. Een Taycan Turbo met 680 pk kost 158.000 euro en de Taycan Turbo S met 761 pk moet 191.800 euro kosten. Dan is de Tesla Model S Plaid echt een koopje.

Met Multi-Coat Red (2.700 euro), 21-inch Sonic Carbon Twin Turbine (4.800 euro) en Auto Pilot (7.500 euro) loopt de prijs van de Tesla overigens wel op naar 156.005 euro, maar ook dat is gezien de performance die je krijgt nog acceptabel.

Evija of C-Two?

Een elektrische hypercar als de 2.000 pk sterke Lotus Evija moet dik 2 miljoen euro kosten, maar is niet zo snel als deze Tesla. Hetzelfde geldt voor de Rimac C-Two, ook een elektrische hypercar maar dan met 1914 pk. Ook die kost dik 2 miljoen euro. En neem de Pininfarina Battista: een 1.900 pk sterke elektrische hypercar. Ook twee miljoen euro, exclusief overheidsdonaties.

Nog wel even geduld aub

Het punt is duidelijk: 141 mille voor 1.100 pk is een aardig goede deal. Sterker nog: Tesla heeft het rijk op dit gebied alleen. En dat zal waarschijnlijk ook langere tijd zo blijven. Alleen nog wel even geduld, want de marktintroductie is voorzien voor eind 2021. Misschien heeft Lucid straks een weerwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.