Remco Slump
Remco Slump Nieuws 8 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor 149 euro kun ook jij zeventig jaar Chevrolet Corvette vieren!

‘Wat zit er in de doos?’, lezen we op de website van Lego. We horen meteen de stem van Brad Pitt erbij, die in de film Se7en het hoofd van zijn vrouw als pakketje krijgt bezorgd. Gelukkig zitten er in deze Lego-doos alleen steentjes, waarmee je zeventig jaar Chevrolet Corvette kunt vieren.

Een beetje opmerkelijk is wel dat Lego ervoor heeft gekozen om een model uit 1961 als voorbeeld te nemen, dus zónder staartvinnen en mét dubbele koplampen en achterlichten.

Eerste Chevrolet Corvette in 1953 geïntroduceerd

De eerste generatie Corvette werd in 1953 geïntroduceerd. In het eerste jaar verlieten slechts driehonderd exemplaren de productielijn in Flint, Michigan, een stad die na de eeuwwisseling twee keer bijna failliet ging, met torenhoge criminaliteitscijfers en met lood vervuild drinkwater.

Chevrolet Corvette
(Afbeelding: Lego)

Generatie acht met opeens de V8-motor achterin

De Corvette groeide uit tot een enorme hit en wordt gezien als de enige echte Amerikaanse sportwagen. In zeventig jaar zijn er tot nu toe acht generaties geweest, waarvan de laatste breekt met traditie en zijn achtcilinder niet vóór- maar achterin heeft liggen.

Chevrolet Corvette E-Ray is net zo snel als Bugatti Veyron

Originele model met atmosferische zes-in-lijn

In de eerste generatie lag een zes-in-lijn, die na drie jaar werd geschrapt, omdat toch iedereen de V8 bestelde. De krachtbron leverde in 1961 – het jaar van dit Lego-model – standaard tussen de 275 en 315 pk.

Lego-model van 32 cm met afneembare hardtop

Je kunt de achtcilinder zien zitten in dit 32 centimeter lange schaalmodel. De motorkap en de kofferklep kunnen open, en het hardtopdak kan er af worden gehaald voor een betere blik op het interieur, met daarin alle pedalen, een versnellingspook, een binnenspiegel en een radio.

Corvette met drie verschillende kentekenplaten

Het bouwpakket bestaat uit 1210 onderdelen (voor leeftijden vanaf 18 jaar, zegt Lego) en bevat drie verschillende kentekenplaten voor de Corvette. Goedkoop is de Lego-set natuurlijk niet. De Chevrolet is vanaf 3 augustus beschikbaar voor een prijs van 149,99 euro.

De Chevrolet Corvette Stingray van Tony Hawk met Tesla-aandrijflijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.