Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Chevrolet Corvette Stingray van Tony Hawk met Tesla-aandrijflijn

Tony Hawk heeft zijn Chevrolet Corvette Stingray (C2) om laten bouwen tot een elektrische auto. De V8 heeft plaatsgemaakt voor een elektromotor van Tesla.

Tony Hawk kan je kennen als een van de beste skaters ter wereld. Met meerdere games en tal van trofeeën op zijn naam is de topsporter een legende. Al denken puristen die houden van American Muscle hier waarschijnlijk anders over.

Een Chevrolet Corvette Stingray C2 met Tesla-motor

Tony Hawk liet zijn 327 V8 met een slagvolume 5,4 liter vervangen door Tesla-techniek. Heiligschennis, zullen velen denken.

De originele motor leverde ergens tussen de 253 en 345 pk. De nieuwe Tesla-aandrijflijn levert met 304 pk niet eens (veel) meer. Onder de motorkap ligt nu een batterijpakket en de elektromotor ligt op de achteras en drijft ook enkel de achterwielen aan.

In een video van CNBC gaat Tony Hawk met presentator Jay Leno op pad in de Chevrolet Corvette Stingray. Volgens de skater stuurt de auto nog net als voor de ombouw.

Tesla-aandrijflijn altijd nog uit Corvette te halen

Mocht de beroemdheid toch klaar zijn met de Tesla-aandrijflijn, dan is de auto weer volledig terug te bouwen naar origineel. De onderdelen zijn naar eigen zeggen bewaard gebleven en er zijn geen stukken uit de auto geslepen om alles passend te maken.

Tesla’s Supercharger-netwerk blijft groeien: 10.000 in Europa

De waarde van de omgebouwde Chevrolet Corvette Stingray van Tony Hawk is volgens het TV-programma 70.000 dollar (zo’n 71.150 euro). Voor dat geld kan je ook een échte kopen mét V8.

Tony Hawk is niet de enige

Hoewel Tony Hawk de eerste lijkt te zijn met een Chevrolet Corvette Stingray voorzien van een Tesla-aandrijflijn, is zijn idee niet helemaal uniek. Vorig jaar beloofde Ava, een start-up uit Ierland, een EV te maken van dezelfde auto. Maar dan met 2000 (!) pk. Hoe het bedrijf dit in gedachten had, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.