Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier is een Ferrari F40 gewoontjes: Concours d’Elegance 2022

Corona gooide drie jaar lang roet in het eten, maar afgelopen september mocht Chantilly Arts & Elegance weer los. Het concours d’elegance wordt gehouden in de paleistuinen van Chateau Chantilly, dat op 45 kilometer van Parijs ligt. Wij namen er een kijkje en wisten niet wat we zagen.

Waarom niet? Omdat aan het prestigieuze concours niet zomaar oldtimers, supercars en racewagens meedoen. Tijdens Chantilly Arts & Elegance loop je de ene na de andere unieke klassieker tegen het lijf, van een one-off Pegaso Z-102 tot een Lancia-studiemodel uit de jaren zestig, en van een niet gerestaureerde Hispano-Suiza tot een Le Mans-winnende Peugeot. Op iedere hoek vind je wéér een miljoenen kostend kunstwerk op wielen.

Torung Superleggera

Dit jaar stond het concours onder meer in het teken van Touring Superleggera, met rond de paleisvijver een lange rij prachtige creaties van het Italiaanse designhuis. Verder was Bugatti aanwezig met de 6,5 miljoen euro kostende Mistral, liet Bentley voor het eerst op Europese bodem de gelimiteerde Batur zien en stelde Aston Martin het publiek voor aan zijn tweede volledig open supersportwagen, de DBR22.

Hier is een Ferrari F40 gewoontjes: Concours d'Elegance 2022
(Afbeelding: Peter Auto)

Op zondag 25 september, aan het einde van de dag, werden de prijzen van het concours uitgereikt in maar liefst 22 categorieën. Het zal dan ook niemand verbazen dat de jury 54 leden telde, met daarin bekende namen als Laurens van den Acker (designbaas van Renault), Paul Belmondo (acteur en coureur), Ivo Groen (designbaas bij Lynk & Co), Yasmin Le Bon (model en vrouw van Duran Duran-zanger Simon Le Bon) en Quirina Louwman (coureur en dochter van verzamelaar Evert Louwman).

Concour Chantilly Arts & Elegance

Chantilly Arts & Elegance wordt om de twee jaar gehouden. De laatste keer was in 2019, vanwege – uiteraard – de wereldwijde coronapandemie. De volgende editie is pas in 2024. Het is even rijden naar de omgeving van Parijs, maar het is het waard, gezien de veelheid aan uitzonderlijke auto’s op het terrein van Chateau Chantilly. Een laatste tip: verschijn niet in een korte broek en t-shirt. Er is een dress code. Je moet er wel een beetje netjes bij lopen.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.