Ramon Mens
Ramon Mens Video 8 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Kijken: dé Ferrari-hypercars verenigd op het circuit

Dit soort taferelen zie je zelden: alle ultieme Ferrari-hypercars van de laatste 35 jaar tegelijkertijd op het circuit. Extra bijzonder: ze zijn allemaal in het bezit van één man.

Ferrari-hypercars

We zien een Ferrari 288 GTO, een Ferrari F40, een Ferrari F50 een Enzo Ferrari (zoals de supercar van het vorige decennium officieel aangeduid werd) en natuurlijk de recente LaFerrari. Het aantal keer dat al deze modellen bij elkaar in beeld zijn gebracht, is vrijwel zeker op de vingers van één hand te tellen.

Voormalig talkshowhost en fervent autokenner Jay Leno kreeg het in elk geval voor elkaar. Nee, niet met zijn eigen collectie, maar dankzij die van juwelier David Lee. Samen bekijken en besturen ze de topstukken die het illustere Italiaanse merk de afgelopen 35 jaar bouwde.

275 GTB4

Bovenstaande video is slechts een voorproefje van de uitzending die alleen op de Amerikaanse televisie te zien is. Gelukkig kunnen we wel van een andere zeer bijzondere Ferrari van Lee genieten in een ‘full length’-video: de Ferrari 275 GBT4. Geen hypercar (avant la lettre) zoals het getoonde vijftal, wel een eigentijdse GT met machtige V12.

Verzamelaar

Sowieso deelt de verzamelaar graag zijn leven met het publiek. Voor petrolheads lijkt het leven van Lee een soort ultieme droom die werkelijkheid is geworden. Een blik op zijn Instagram toont namelijk bijzondere belevenissen met veel meer auto’s dan alleen maar Ferrari’s, waaronder zijn Porsche 911 R en zijn Pagani Huayra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.