Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Einde Europese carrière Nissan Note, maar niet in Japan

Het leven van de Nissan Note op de Europese markt is ten einde. De fabrikant verkoopt momenteel de laatste exemplaren. In Japan daarentegen blijft het merk de hoge hatchback trouw en komt het zelfs met een elektrische variant.

De vraag naar compacte MPV’s daalt. Dat is reden voor Nissan om met de levering van de Note in Europa te stoppen voordat het een parkeerterrein vol onverkoopbare auto’s heeft. Aan de ouderdom van het model ligt het in ieder geval niet. De huidige editie is pas sinds 2013 leverbaar, terwijl de eerste generatie uiteindelijk zeven jaar in productie was.

Nissan Note ePower aa

Elektro-aandrijving

In Japan begint de Note aan een tweede leven. De fabrikant introduceert daar een nieuwe versie, de e-Power. Het betreft een elektro-uitvoering. De aandrijflijn bestaat echter uit een elektromotor en een 1.2-benzinekrachtbron. De elektromotor drijft de voorste wielen aan. De verbrandingsmotor fungeert als generator. Eenzelfde techniek paste Opel in de Ampera toe, al maakt de Nissan geen gebruik van een laadstekker.

Nissan Note ePower agaa

Tien jaar

De Note e-Power wordt alleen in Japan aangeboden. De techniek zou door Nissan in de toekomst ook in andere modellen worden toegepast. Aan de aandrijflijn is meer dan tien jaar gewerkt.

Nissan Note ePower aaa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.