Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Ferrari LaFerrari niet verouderd is – Sjoerds Weetjes 281

Elk decennium presenteert Ferrari een supercar waarmee het de laatste stand van zaken deelt. In de jaren 80 was dat de F40, in de jaren 90 de F50 en in de jaren 0 de Enzo. Voor de ‘etalage’ voor de jaren 10 koos het legendarische merk voor een ander visitekaartje. Niet voor niets draagt die supercar de aanduiding LaFerrari, ofwel dé Ferrari.

De LaFerrari liet anders dan zijn voorgangers zien waar het merk naar toe ging en liet niet de stand der zaken van het introductiejaar zien. Welke weg Ferrari voor de LaFerrari bewandelde legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 281 van Sjoerds Weetjes. Hij praat je bij over het ontwikkelings- en ontwerpproces, laat de LaFerrari volledig zien, benoemt enkele afgeschoten ideeën en legt je uit hoe je met de LaFerrari elektrisch kunt rijden.

Dé Ferrari

Sjoerd toont ook waar de inspiratie van het ontwerp van de LaFerrari tot stand is gekomen. Waar komt de inspiratie vandaan en waarom is de cockpit zo smal? Hij geeft ook antwoord op de vraag waarom de LaFerrari niet zo’n grote spoiler à la F40 en F50 heeft, en laat je zien waar ‘dé Ferrari’ juist niet groot in is. In deze video krijg je álle details van de LaFerrari te horen.

Ferrari LaFerrari sjoerds weetjes 281

75 Jaar Ferrari

De video over de LaFerrari maakt deel uit van een exclusieve reeks in het kader van ‘75 jaar Ferrari’, dat op 12 maart wordt gevierd. Op die dag driekwart eeuw geleden startte Enzo Ferrari de V12-motor in een 125S, waarmee het startsein voor Ferrari als fabrikant van sportwagens werd gegeven. Sindsdien bouwde de Italiaan legendarische, adembenemende en excentrieke modellen. In de videoserie ’75 jaar Ferrari’ kwamen al eerder de F40 en Enzo aan bod. Nu dus de LaFerrari, die al bij de geboorte als icoon kon worden betiteld. Nog enkele video’s rond de verjaardag van Ferrari volgen.

Videoserie Ferrari-iconen

Deel 1: Ferrari F40
Deel 2: Ferrari Enzo
Deel 3: Ferrari LaFerrari

In detail:

Ferrari Monza SP2

Ferrari 296 GTB

Ferrari Roma

Ferrari 488 GTB vs. 488 Pista

Ferrari SF90 Stradale

Ferrari SF90 Spider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.