Autovisie
Autovisie Video 3 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Video: Audi A3 Sportback niet helemaal nieuw

Wel of geen Autosalon van Genève, het is om het even voor Audi. De Duitsers trekken gewoon op 3 maart om 10.15 uur -het tijdstip waarop Audi op de Geneefse beursvloer de A3 Sportback voor het eerst zou tonen- het doek van de verse A3 Sportback. Autovisie kreeg de hatchback al eerder te zien. Eind januari presenteerde de fabrikant de boreling al aan een select clubje journalisten. Dit is hem!

Destijds stond de Audi A3 Sportback in een streng bewaakte kas in het Portugese Lissabon. Op dat moment bood de autobouwer Autovisie al een exclusief kijkje in de A3-keuken. Hoewel we de auto al uitgebreid konden bekijken en als enige Nederlandstalige medium een video konden maken, vertelde de medewerkers nog niet alle ins and outs van de A3 Sportback. Dat is voor Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen geen probleem, want hij ontdekt graag zelf het nieuws, bijvoorbeeld over de Audi S3 Sportback die nog steeds geheim wordt gehouden door Audi.

Publieksdebuut

In deze video belicht Sjoerd de vijfdeurs hatchback. Op het moment van filmen was het de bedoeling dat de hatchback op de Autosalon van Geneve 2020 zou debuteren. Inmiddels is bekend dat de Geneefse autoshow dit jaar niet doorgaat. Waar de A3 Sportback nu zijn publieksdebuut beleeft, is niet bekend. Wat je moet weten, komt in deze video sowieso aan bod.

Vijfdeurs hatchback

Audi brengt de vernieuwde A3 over enkele maanden in Nederland op de markt. Het model debuteert als vijfdeurs hatchback. de sedan komt in een later stadium. De Duitsers tonen de vierdeurs coupé later deze maand, wanneer ook Autovisie achter het stuur van de nieuwkomer stapt. Voor Audi is het de vierde generatie sinds 1996 dat een model de A3-aanduiding draagt. De eerste editie debuteerde als driedeurs hatchback. Later volgde een niet geplande vijfdeursvariant. Met ingang van de tweede generatie was de A3 altijd een vijfdeursmodel. Vanaf de derde editie is er ook een sedan en levert Audi ook een Cabriolet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.