“Volgende generatie Audi A3 uitgesteld”

Audi ontkracht een artikel in de Duitse media waarin wordt geschreven dat de nieuwe A3 later dan gepland op de markt komt. De autobouwer beweert dat er niets aan de hand is en dat de volgende generatie A3 geheel volgens schema zal worden uitgebracht.

De autofabrikant liet eerder aan Autovisie weten dat de nieuwe A3 in 2019 op de markt komt. Volgens Auto Motor und Sport staat het nieuwe model voor éind 2019 gepland en dat is enkele maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Computerillustratie: Schulte Design
Computerillustratie: Schulte Design

Langere ontwikkelingstijd

Auto Motor und Sport schrijft dat Audi meer tijd nodig heeft voor de ontwikkeling van nieuwe benzine- en dieselmotoren, die de Duitsers in de A3 zullen gaan aanleveren. De langere ontwikkelingstijd van de aandrijfbronnen zou te maken hebben met Volkswagengate ofwel dieselgate, dat grotere consequenties met zich meebrengt dan gedacht.

Computerillustratie: Schulte Design
Computerillustratie: Schulte Design

Audi Q4

Volgens het Duitse automagazine komt ook de Q4 later dan gepland op de markt. Naar verluidt staat de Q4 pas voor 2021 op de agenda. Beide modellen zullen gebruik maken van de vernieuwde MQB-architectuur, waarin de nieuwe motorenfamilies geïntegreerd kunnen worden.

Audi TT Autovisie