Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Geen nieuwe Alpine, maar speciale edities A110

Tijdens het ontwikkelen van het nieuwe Alpine werd direct naar verschillende modellen gekeken, maar de Franse Renault-dochter heeft zijn strategie inmiddels herzien. De fabrikant melkt de A110 eerst uit voordat er een nieuw type naast komt.

Voorlopig komt er geen Alpine naast de A110. In eerste instantie keek het legendarische merk naar familie-uitbreiding in de vorm van een SUV. De vergevorderde plannen werden echter in een laat stadium afgeschoten. Het merk zag in dat met de A110 wordt voortgeborduurd op de merkwaarden, terwijl met een SUV wordt gereageerd op de huidige trend.

Tussentijdse aanpassingen

De vraag die bij Alpine speelt, is hoe je de A110 actueel en onder de aandacht houdt. Mazda gaf jaren geleden al met de MX-5 het goede voorbeeld. Zorg voor speciale edities en kleine tussentijdse aanpassingen. En zie hier wat Alpine doet. Het sportwagenmerk komt met de gelimiteerde A110 Légende GT én de A110 Color Edition. Daarnaast kun je voortaan met Atelier Alpine de sportwagen personaliseren. alpine a110

400 x A110 Légende GT

Om met de A110 Légende GT te beginnen, Alpine bouwt er 400 stuks van. In de zomer start de levering ervan. De toevoeging GT geeft de Légende een iets afwijkende uitstraling. Je herkent hem direct aan de  witte LED-achterlichtunits, die op geen enkele andere versie momenteel zijn te vinden. Ook specifiek voor de uitvoering zijn de goudkleurige Alpine-beeldmerken en de 18 inch diamond-cut lichtmetalen wielen. Heeft de A110 Légende GT een andere tint dan Deep Black, Abyss Blue of de nieuwe kleur Mercury Silver, dan is het geen originele GT.

Individueel productienummer

Aan de binnenzijde zijn er eveneens afwijkende details, zoals de zesvoudig verstelbare Sabelt-stoelen met lederen bekleding, bruine stitching op het stuurwiel (12 uur-markering) en verschillende carbon fibre-elementen. Net als de introductieversie krijgt elk exemplaar een plaquette met individueel productienummer. In de bagageruimte ook een verschil. Daar ligt een driedelige bagageset, die in dezelfde kleur zijn uitgevoerd als de stoelen. alpine a110

252 pk 1.8

Voor het toevoegen van de GT-aanduiding heeft Alpine niets op technisch vlak gedaan. Het onderstel is gelijk aan dat van de A110 Légende en de 1.8-turbomotor levert 252 pk. Het blok ademt wel via een actieve sportuitlaat uit. Brembo-remmen, parkeersensoren, achteruitrijcamera, en een Focal-stereo zijn standaard.

A110 Color Edition

De A110 Color Edition is eveneens een gelimiteerde versie. In dit geval kiest Alpine voor de A110S als basis. Karakteristiek voor de versie is de kleur Sunflower Yellow, die tot en met eind 2020 beschikbaar is. Alpine beweert dat de gele tint eenmalig is en exclusief voor de Color Edition dus blijft. Via het nieuwe personaliseringsprogramma Atelier Alpine is de kleur evenmin te bestellen, zoals niet op de remklauwen. Alpine-liefhebbers kennen de gele kleur Jaune Tournesol uit de jaren zestig en zeventig ongetwijfeld. Sunflower Yellow is daarop geïnspireerd. alpine a110

GT Race

Tot de kenmerken van de A110 Color Edition, wat een weinig inspirerende naam is, behoren zwarte elementen, zoals de logo’s, de 18 inch GT Race-lichtmetalen wielen en de koplampbehuizing. De remklauwen zijn echter in antraciet. Optioneel levert Alpine het dak in carbon fibre, wat voor een mooi contrast met de gele carrosseriekleur zorgt. Die combinatie van carbon fibre en geel keert terug het embleem op de B-stijl. De 292 pk sterke A110 Color Edition krijgt van Alpine een plaatje in het interieur om het karakter van de uitvoering te benadrukken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.