Ramon Mens
Ramon Mens Video 9 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Maserati MC20: dit is alles wat je moet weten over de Ferrari-killer!

Maserati stapt opnieuw in de sportwagenarena en treedt aan met de MC20. Wat is de MC20 in de basis? Wat voor aandrijfbron heeft hij aan boord? En wat kunnen we er allemaal van verwachten? Welke designgimmicks kreeg de sportcoupé? Autovisie toog naar Italië en maakte afgelopen juni in een fotostudio kennis met de sportcoupé. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je alles over de fonkelnieuwe sportcoupé!

Vandaag, 9 september 2020, staat voor eeuwig in de geschiedenisboeken als de geboortedag van de MC20. Het is tevens de dag dat Maserati zich als herboren moet voelen, want de Italianen kondigen niet alleen de sportcoupé aan, ook een kleiner SUV-model wordt met de wereld gedeeld. Maserati staat aan de vooravond van een complete ommezwaai. Voor de komende vijf jaar plant de autobouwer elk jaar minimaal één nieuw model, te beginnen met de MC20 in 2020. Voor volgend jaar staat de nieuwe GranTurismo met zijn elektrische aandrijflijn op de agenda, terwijl er dan de eerste MC20-derivaat volgt.

Nieuwe V6 voor MC20

Maar naast het productoffensief lanceert Maserati met de komst van de MC20 ook een nieuwe V6-benzinemotor met turbo’s. Het motorblok, dat in vrijwel alle modellen komt te hangen, vervaardigt Maserati helemaal zelf in Modena. Naast de V6 komen plug-in hybride-systemen en zelfs elektrische aandrijfunits.

Maar eerst verschijnt de nieuwe Italiaanse sportcoupé dus met een 3,0-liter V6. Die is goed voor 630 pk en 730 Nm, waardoor de MC20 binnen 2,9 seconden naar de 100 km/h sprint, de 200 km/h is al binnen 8,8 seconden behaald. De topsnelheid bedraagt 325 km/h. En dat terwijl de auto maar 1500 kg weegt! Daardoor heeft-ie een pk/gewichtsverhouding van 2,33 kg per pk.

Geloof in Modena

De ontwikkelingspan borrelt over en de Italianen geloven er in. Of de plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, is afwachten. Het vertrouwen in Modena is er absoluut. De MC20 is in ieder geval klaar voor de start van het offensief van Maserati.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.