Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 31 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Novitec Levante Esteso V2 is de naam voor deze brute creatie

Drie jaar geleden schreven wij over de Novitec Esteso. Dit was een door Novitec aangepakte Maserati Levante. Maar, omdat hij alweer drie jaar oud is, vond Novitec dat het tijd was voor een update.

De Levante is inmiddels alweer 4 jaar op de markt. Sinds onze eerste test is de auto weinig gewijzigd, er zijn echter wel uitvoeringen bijgekomen. Op het moment van schrijven zijn er 12 uitvoeringen te bestellen, dus keuze genoeg.

Levante Trofeo

De meest potente Levante die je nu bij de Italiaanse autobouwer kunt bestellen is de ‘Trofeo’. Deze snelle SUV van Maserati heeft de 3,8 liter V8 van de Quattroporte GTS. In de Levante Trofeo levert dat blok 590 pk en 730 Nm, en dat is 60 pk en 20 Nm meer dan in de Quattroporte. De Levante Trofeo kan hierdoor in 3,9 seconden naar de 100 sprinten en stopt pas bij exact 300 km/h. Dit was echter niet genoeg voor Novitec…

Novitec Levante Esteso V2

Novitec Esteso V2

Dus besloot Novitec een update uit te brengen. Naast het feit dat zij de andere varianten van de Levante al eens hebben aangepakt, zijn nu ook de in dit jaar geïntroduceerde Trofeo en GTS aan de beurt. De Trofeo is aangepakt door Novitec en levert in de Esteso V2 624 pk en 820 Nm. Daarmee gaat hij in 3,8 seconden naar de 100 km/h en stopt de pret bij 309 km/h.

Daarnaast krijgen ook 3,0 liter benzine- en dieselmotoren een upgrade. De 430 pk en 580 Nm sterke V6 benzine krijgt met de upgrade 494 pk en 660 Nm, en de 275 pk en 600 Nm sterke V6 diesel krijgt 322 pk en 680 Nm.

Novitec Levante Esteso V2

Bodykit

Naast deze onderhuidse aanpassingen is het bij Novitec ook mogelijk om de Levante aan de buitenkant te veranderen. Zo krijg je bredere wielkasten, een ‘koelsleuf’ op de motorkap en een lipspoiler op de kofferbak. Daarnaast rolt de Novitec Esteso op 22 inch grote sloffen en bredere banden. Als laatste is het mogelijk om een aluminium wielkast te kiezen met een op maat gemaakte vering, waardoor de SUV 25 mm dichter bij het asfalt komt te liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Novitec Levante Esteso V2 is de naam voor deze brute creatie
Sluiten