Autovisie
Autovisie Nieuws 1 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Honda e, welke opties zijn er?

De Honda e is misschien wel een van de meest spraakmakende elektrische auto’s van dit moment. Hij oogt lekker retro, maar is tegelijkertijd hypermodern. Wat kost zo’n Honda e en welke opties zijn er mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Compacte batterij

Honda positioneert de e nadrukkelijk als een stadsauto. De fabrikant kiest om die reden ook voor een kleinere batterij: een 35,5 kWh lithium-ion batterij. Met het kleinste wielformaat van 16-inch kom je zodoende 222 kilometer ver volgens de WLTP-testnorm. Met 17-inch haal je 210 kilometer op een acculading. Deze range is vergelijkbaar met die van de elektrische MINI Cooper SE. De MINI kost 34.900 euro, deze Honda is ietsje duurder.

Basisversie of Advance?

Hoeveel moet zo’n Honda e dan kosten? De basisversie van de e begint bij 35.330 euro. In dat geval krijg je een 136 pk en 315 Nm sterke elektromotor en een 0-100-tijd van 9,0 seconden. De Advance-versie met 154 pk en 315 Nm en een 0-100-tijd van 8,3 seconden kost minimaal 38.330 euro. In beide gevallen bedraagt de topsnelheid 145 km/u.

Standaarduitrusting

Al vanaf de basisversie heeft de Honda e een rijke uitrusting, zoals een digitaal dashboard over de volledige breedte, zijcamera’s, een panoramadak, privacy glas achter, stoelverwarming vooraan en meer. De 3.000 euro duurdere en krachtiger Advance-uitvoering heeft als extra’s nog een centraal cameraspiegelsysteem (digitale binnenspiegel), een verwarmd stuurwiel, een 230V-stopcontact en Honda Parking Pilot voor automatisch inparkeren. Lekker compleet dus.

A-stijl in andere kleur

We pakken de Honda e Advance als basis. Dat betekent dat we beginnen te rekenen met 38.330 euro. Wil je de A-stijl in een afwijkende kleur? Dan laat Honda je 1.250 euro bijbetalen. Er is keuze uit Blue of Nordic Silver. Honda levert ook nog een zogeheten U.R.B.A.N. Pack zwart-blauw (690 euro) of zwart (690 euro). Dit pakket rust de Honda e uit met beschermingslijsten in een afwijkende kleur en andere dorpels. We kiezen zowel voor het U.R.B.A.N. Pack zwart-blauw als voor de A-stijl in de kleur Blue.

Illumination Pack

Voor 550 euro meer krijg je het Illumination Pack. Dit pakket bestaat uit verlichte instaplijsten en de verlichting van de console. Standaard heeft de Honda e houtinleg. Dat ziet er al bijzonder gelikt uit, maar er is een alternatief: interieurpanelen in de kleur brons (550 euro).

Bekleding

Honda levert standaard grijze bekleding. Lederen bekleding is ook mogelijk. Er is keuze uit lederpakket Midnight Black of lederpakket Dark Brown. In beide gevallen betaal je 1.500 euro extra. We kiezen voor Dark Brown. In dit geval wordt het interieur afgewerkt in een combinatie van nappaleer en grijze stof. In het achterste gedeelte is de hoofdsteun voorzien van nappaleder.

Exterieurkleur

Door naar de exterieurkleur. Er is keuze uit vijf tinten, waarvan Charge Yellow standaard is. De kleuren Crystal Black Pearl (660 euro), Modern Steel Metallic (660 euro), Crystal Blue Metallic (660 euro) en Platinum White Pearl (660 euro) zijn optioneel leverbaar. De keuze valt op Crystal Black Pearl.

Wieldesigns

Honda levert vier wieldesigns. Standaard heeft de Honda e 16-inch lichtmetaal, maar de gekozen Advance-uitvoering staat standaard op 17-inch lichtmetaal. Honda geeft je wel de mogelijkheid om zonder meerprijs te kiezen voor kleinere 16-inch wielen met een grotere actieradius. Voor de 17-inch wielenset E7702 betaal je 1.050 euro meer. Je kan deze set krijgen met zwarte of blauwe afwerking. Aangezien we ook al blauwe exterieurdetails hebben, kiezen we voor de blauwe finish.

Onder de streep

En dan zijn we er: in onze optiek staat er nu een bijzonder chique Honda e op de stoep. Kost overigens wel wat, want de prijs is door alle opties opgelopen tot 43.370 euro. Een premium prijs, maar wel voor een premium elektrische stadsauto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.