Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Maserati Levante Trofeo legt de pk-lat weer hoger

“I see your 550 hp and raise you 590 hp”, zegt Maserati op de autoshow van New York tegen Jaguar. Want de F-Pace SVR moet in ieder geval qua vermogen zijn meerdere erkennen in de nieuwe Maserati Levante Trofeo.

levante 2

De machine heeft een 3,8 liter twinturbo V8 aan boord. Het blok komt uit de Quattroporte GTS, maar is met 590 pk en 730 Nm precies 60 pk en 20 Nm sterker. De Levante Trofeo is in staat om in 3,9 seconden van stilstand naar 100 km/h te accelereren en haalt een topsnelheid van 300 km/h.

Agressiever gestileerd

Qua uiterlijk verschilt de Levante Trofeo niet zo gek veel van andere Levante-varianten. Zijn neus is agressiever gestileerd, met grote luchtinlaten, andere spijlen in de grille en twee roostertjes op de motorkap. De Levante Trofeo staat op 22 inch lichtmetalen wielen.

Concurrentieveld

Tegen welke modellen neemt hij het op? Zoals gezegd is daar de Jaguar F-Pace SVR (550 pk), maar verder bestaat het concurrentieveld uit de Porsche Cayenne Turbo (550 pk), Range Rover Sport SVR (575 pk) en Mercedes-AMG GLE 63 S (585 pk).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.