Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Geintje van Mini: Elektrische aandrijflijn in kleine klassieker

Klein beetje vaag verhaal van Mini. Het Duits-Engelse merk heeft op de autoshow van New York een volledig elektrische klassieke Mini onthuld, maar kan eigenlijk niet zo heel goed uitleggen waarom.

mini_classic_electric_9_08a0050a06440449

“Met dit unieke voertuig geeft Mini een duidelijk signaal af”, vindt het merk. “Mini laat ermee zien dat het zal vasthouden aan zijn onmiskenbare karakter, ook nu het innovatieve aandrijftechnologieën omarmt.” De fabrikant heeft het uiteraard heel voorzichtig over “zero local emission technology”, want dat doen vrijwel alle autobouwers tegenwoordig. Elektriciteit komt immers nog steeds vooral uit niet schone bronnen.

Mini Electric

Wat de specificaties van deze elektro-Mini zijn, is niet bekend. De presentatie van het unieke karretje (het blijft bij één exemplaar) lijkt weinig meer te zijn dan een ankeiler te zijn voor de productieversie van de Mini Electric Concept (2017). Die wordt volgend jaar geïntroduceerd. In 2008 was er al een Mini E, maar daarvan zijn niet meer dan zeshonderd stuks gebouwd. Ze werden gebruikt voor testdoeleinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.