Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Maserati met MC20 de racerij in!

De Maserati MC20 gaat een poging doen om wat ‘racing pedigree’ aan zijn naam te binden. Dat gaat het proberen tijdens de Fanatec GT2 European Series Championship, waarvoor Maserati nu een strijdwapen heeft ontwikkeld. Het debuut van de MC20 in race-overall staat gepland voor 2023. De Maserati MC20 GT2 wordt beschikbaar gesteld aan raceteams.

De GT2 wordt gebaseerd op de conventionele MC20. De GT2 voldoet echter (logischerwijs) aan de eisen die FIA stelt voor entree in de competitie. Dat houdt in dat het om een eenzitter gaat die niet op de straat mag vertoeven. De krachtpatser maakt gebruik van een 3,0-liter twin-turbo V6 krachtbron. Maserati is naar eigen zeggen bezig om daar 630 pk uit te trekken.

Maserati MC20 aangepast voor racerij

Daarbij zitten er in de GT2 allerlei snufjes die van uiterst belang zijn in een raceauto van deze statuur. Een koolstofvezel stuurwiel, een cockpitcamera, een monitor voor de bandenspanning, kortom de hele checklist. Volgens Maserati kan er nog wel het een en het ander aan de uitrusting veranderen voordat de racewagen zijn debuut in 2023 maakt.

Maserati MC20

Maserati deed in zijn rijke geschiedenis al mee aan diverse vormen van autosport, waaronder Formule 1, toerwagen- en sportwagenraces. Zo had het merk een aantal memorabele races met de MC12 tijdens de FIA GT2-kampioenschappen tussen 2004 en 2010. De MC12 schreef onder andere de 24 uursrace van Spa op zijn naam. Niet één keer, maar in de jaren 2005, 2006 en 2008.

Een gevoel van trots bij de topmannen van Maserati en Stellantis

“We worden geleid door onze passie, zowel op de weg als op het circuit. We hebben een lange geschiedenis aan succes in motorsport en zijn enorm trots om met de buitengewone MC20 aan de slag te gaan. Racen heeft altijd van nature in Maserati gezeten en nu kan het merk met een frisse start beginnen in zowel de ‘Fanatac GT2 European Series Championship’. Zo kunnen we een nieuwe toekomst bouwen voor Maserati”, zo legt CEO Davide Grossi uit.

De Maserati Grecale is een mooie melkkoe – Review

Ook Jean-Marc Finot, Senior Vice-President van Stellantis Motorsport benadrukt de geschiedenis tussen Maserati en Motorsport. “Maserati zorgt voor een verbinding tussen het Formule E fabrieksprogramma en onze auto’s voor op de weg met de MC20 GT2. Deze nieuwe stap completeert de geschiedenis en het succes van Maserati in Motorsport. De MC2o is een fantastische auto. We zijn blij met het feit dat onze gepassioneerde klanten ervan zullen genieten zodra ze met de auto racen.”

MC20 Review

Zie onderstaande video voor een volledige review van de sportwagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.