Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zet je schrap voor de fonkelnieuwe Porsche 911 GT3 RS

Pak de agenda er maar bij en selecteer de pagina van 17 augustus aanstaande. Op die dag om 17.00 uur moet je op Autovisie.nl kijken. Dan schittert op deze site de fonkelnieuwe Porsche 911 GT3 RS. Jawel, Porsche maakt de nieuwe circuitracer wereldkundig op die dag. Autovisie zal de sportcoupé direct tonen.

Porsche breekt met jubileum 911 met een traditie

De Duitse sportwagenbouwer maakt e datum nu bekend en vergezeld dat heuglijk bericht met enkele foto’s van een licht gecamoufleerde GT3 RS. Wat aan het model opvalt is de grote luchtopening in de voorklep. Nog groter dan die in de klep van de 911 GT3. En let ook even op de achterspoiler, die van een bovengemiddeld formaat is. Natuurlijk hoeven wij je daar niet op te attenderen. Je kunt er niet omheen.
De 911 GT3 RS belooft een waar spektakelstuk te worden. Niet op de laatste plaats omdat deze stamboom een directe link met de racekanonnen uit Flacht hebben.

Video: test Porsche 911 GT3

Video: test Porsche 911 GT3 Touring

De GT3 RS valt onder supervisie van Porsche Motorsport, dat technologie uit de racewagens vertaalt naar de openbare weg. Volgens de fabrikant staat een GT3 RS niet eerder zo dicht bij een racewagen uit de 911-serie, terwijl het nooit eerder zo’n pure racemachine is geweest. Het merk verlegt de bakens. De fabrikant geeft aan dat de ontwikkeling van de 911 GT3 RS geïnspireerd is door de 911 RSR en de 911 GT3 R GT-racewagens. “De nieuwe 911 GT3 RS is nog meer geoptimaliseerd voor circuitgebruik dan zijn voorgangers”, laat Porsche weten.

Focus op downforce

Getuige de achterspoiler lag de focus tijdens de ontwikkeling op downforce, bochtsnelheden dus. We zijn dan ook benieuwd welke tijd de 911 GT3 RS in zijn allernieuwste vorm op de Nordschleife neerzet. De winst zit in de downforce, want de fabrikant laat weten dat de onder handen genomen zescilinder boxermotor met een slagvolume van 4,0 liter ongeveer 500 pk levert.

De 911 GT3 RS komt er in een ongelimiteerde serie, maar de verkoopvolumes zullen beperkt zijn. Of Porsche vooraf een maximum aantal heeft ingesteld, is niet bekend. Feit is dat de GT3 RS op basis van zijn looks de nodige extra productietijd kost. Bovendien, de GT2 RS kende dermate exotische materialen als magnesium en titanium dat de productie-aantallen beperkt bleven. Zonder twijfel neemt de 911 GT3 RS in 992-generatie technologie van de GT2 RS over, ondanks dat beide modellen een ander karakter kennen. porsche 911 gt3 rs 992 gt3 rs

De definitieve details geeft de sportwagenbouwer op 17 augustus om 17.00 uur vrij. Je ziet de nieuwste 911 GT3 RS uiteraard dan ook op Autovisie.nl. De auto verschijnt vermoedelijk in het vierde kwartaal van 2022 bij de dealer. In zowel Nederland als België bestaat al een wachtlijst voor de sportcoupé, ondanks dat het prestatieniveau, optiepakket als Weissach en Clubsport en de prijsstelling nog niet bekend zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.