Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 7 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

De leukste auto van het moment: de Toyota GR86

Liefhebbers opgelet! De Toyota GR86 is de leukste, betaalbare sportauto van het moment. Hij overtreft zijn geliefde voorganger door fors meer kracht uit een tot 2,4-liter opgeboorde boxermotor, een verbeterd onderstel, meer verfijning en ongekend veel rijplezier.

De Toyota GR86 weet verder volgens de klassieke basisformule van zijn voorganger de purist te betoveren. Hij heeft achterwielaandrijving, sperdifferentieel, een handbak, een laag gewicht en eenvoudig te benaderen limieten. Door 234 pk en 250 Nm is hij fors sterker dan voorheen, maar biedt hij vooral een veel breder toerenbereik om in te spelen. De Toyota GR86 stoot flink wat CO2 uit en is in Nederland door de BPM helaas 60.995 euro. Kijk vooral niet hoeveel hij kost in België…

Misvormd

De Toyota GR86 wordt tot juli 2024 geleverd in Europa en dan valt definitief het doek voor de liefhebberscoupé. Dan zijn verschillende rij-assistentiesystemen verplicht in Europa en de GR86 zou een misvormd dak nodig hebben om alle sensoren en camera’s op de juiste hoogte te kunnen herbergen.

Ouderwets

Redacteur Dries van den Elzen reed en gleed eerder in een prototype in kletsnatte omstandigheden. Ditmaal kon Peter Hilhorst de GR86 in zijn definitieve vorm rijden op kurkdroog asfalt, maar daarop is hij ook ouderwets lekker overstuurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.