Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit model van BMW M beleeft z’n debuut op Goodwood

Het is geen verrassing meer welk model BMW M meeneemt naar Goodwood. De M3 Touring beleeft er z’n debuut!

En dus moeten we nog even wachten op de kolossale XM, die ook dit jaar verschijnt en mogelijk ook z’n debuut op Goodwood zou gaan beleven. Het wordt dus de M3 Touring. Een bijzonder moment, want het is voor het eerst dat de M-divisie van BMW officieel een M3 Touring uitbrengt.

Vierwielaandrijving voor BMW M3 Touring

Keiharde details over de auto hebben we nog niet, al weten we wel zo goed als wat er gaat gebeuren. De M3 Touring krijgt een vierwielaangedreven configuratie en zal dus niet enkel met achterwielaandrijving op de markt verschijnen. Het betekent daarom ook dat een automatische transmissie standaard is. BMW noemt al wel het verbruik van de superstation: per 100 km neemt hij 10,3 liter benzine tot zich.

BMW M3 Touring

Het hart van de aandrijflijn wordt gevormd door de zes-in-lijn die we kennen uit de M3 en M4. Hij is in Competition-uitvoering goed voor 510 pk. Dat de M3 Touring als Competition verschijnt, is na het zien van de laatste teaserafbeelding zeker. Wie de helderheid van de foto aanpast, ziet namelijk een Competition-logo op de kont van de Dreier.

Hill Climb

Meer zien en horen we dus op het Goodwood Festival of Speed, dat van start gaat op donderdag 23 juni. Nadat de BMW M3 Touring wordt gepresenteerd, neemt de stationwagon namelijk ook deel aan de fameuze Hill Climb. De M3 rijdt uiteraard in de First Glance-categorie, tussen auto’s die ook voor het eerst aan het publiek getoond worden.

BMW M3 Touring
De M3 Touring van de E46-generatie verscheen nooit als productiemodel.

Natuurlijk is er meer voor BMW M. De Motorsport-divisie viert dit jaar z’n vijftigste verjaardag en grijpt onder andere Goodwood aan om het heuglijke feit te vieren. Naast de M3 maken ook de nieuwe iX1, i7, i4 en iX M60 hun opwachting. Ook de M4 CSL stapt op het Britse autotoneel. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van enkele M-klassiekers, zoals de M1. En oh ja, er komt nóg een variant van de M3 Touring naar Goodwood. Het gaat om de MotoGP Safety Car, oftewel de auto die zal participeren aan de koningsklasse van de motorsport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.