Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 6 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie weerbestendige cabrio’s voor minder dan € 15.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij de dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke weerbestendige cabrio koop je voor 15.000 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Voor veel mensen is een cabriolet een droom. Zo’n open wagen is bereikbaarder dan je denkt! Vooral als je er eentje aanschaft die je het hele jaar kunt gebruiken, als enige auto. Deze kandidaten zijn zowel open als dicht een aanrader.

Occasions: onze tips voor prima stationwagens

BMW 3-serie Cabrio (2005 – 2013)

Besturing, rijcomfort en wegligging zorgen elke rit voor een grote glimlach in deze BMW. Zodra de temperatuur dubbele cijfers kent, kan het dak eraf! Dat is bij deze 3-serie van staal gemaakt en bestaat uit drie elektrisch bedienbare delen. De kofferbak meet 350 liter, niet verkeerd voor een cabriolet. Een autobedrijf in Katwijk biedt een fraaie 318i (2011, 110.000 km) aan voor € 14.995.

Oordeel van de Wegenwacht

Als de benzinemotor van deze open BMW slecht loopt, zit de nokkenasverstelling waarschijnlijk vast. De Wegenwacht kan dat ter plekke herstellen. Dat geldt helaas niet voor een elektrische waterpomp die dienst weigert. Indien je dat niet tijdig opmerkt, treedt zware motorschade op.

BMW 3-serie Cabrio (2005 - 2013)

Opel Cascada (2013 – 2018)

Een Cascada is geen uitdagende sportwagen. De Opel rijdt wel heel gemakkelijk en vanwege de vorm van de voorruit kun je ook bij lagere temperaturen al plezierig open rijden. De bagageruimte is niet overmatig en valt lastig in te delen. De 1.4-liter turbomotor is voor veel Cascada-rijders sterk genoeg: het verbruik is 1 op 12. Bij een autobedrijf in Bolsward staat een grijze 1.4 Cosmo (2013, 111.000 km) voor € 14.900.

Oordeel van de Wegenwacht

De Cascada is verwant aan de toenmalige Astra. Een los contact tussen de accu en de zekeringkast maakt dat de motor niet wil starten. Dat lost de Wegenwacht eenvoudig op. Het relais van de brandstofpomp is een zwak punt: de Opel stopt er dan mee. Mits er aan zo’n relais valt te komen, vervangt de Wegenwacht het ter plekke. Dat geldt ook voor een kapotte krukas- of nokkenassensor.

Opel Cascada (2013 - 2018)

Volkswagen Eos (2006 – 2013)

De Eos rijdt min of meer als een Golf: gemakkelijk, voorspelbaar en comfortabel. De dakconstructie weegt het nodige. Een 2.0 rijdt fijner dan een 1,4 en haalt 1 op 11. Het dak bepaalt ook dat de zitruimte achterin niet geschikt is voor volwassenen. ’Dicht’ is er 355 liter bagageruimte, ’open’ heel wat minder. Bij een autobedrijf in Goes stuiten we voor € 14.995 op een mooie zilvergrijze 2.0 TSI Highline (2012, 153.000 km).

Oordeel van de Wegenwacht

De Eos is technisch een Golf. De T(F)Si-motoren kunnen bij hogere kilometerstanden wat olie verbruiken; controleer regelmatig het peil en vul zo nodig bij. Af en toe de voor- en achterbanden wisselen voorkomt dat de wielen gaan ’cuppen’. Om een weerbarstig cabriodak alsnog te sluiten, bestaat een noodoplossing waarvoor twee personen nodig zijn.

Volkswagen Eos (2006 - 2013)

Onze keuze

Dit soort modellen waren ooit in de mode, maar ze worden amper nieuw aangeboden. Klassieke cabriolets met een stoffen kap hebben de voorkeur. Wil je er toch eentje die weerbestendig is en fijn rijdt, dan zouden wij de BMW kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.