Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Extra 9 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Fotoreportage: Stuurmanswegen met Toyota GR86

De eerste vijf uur rijden vanuit Nederland zijn niet beter te besteden dan door af te dalen naar het Odenwald. Het ligt voor alle bestemmingen min of meer op de aanrijroute en kan het aanlokkelijke startstation vormen om uit de sneltrein van het dagelijkse leven te stappen. Waarom moet de vakantie pas beginnen op de eindbestemming? Wij namen de Toyota GR86 mee!

Met de wind in de rug en door enig filefortuin plaatsen fotograaf Jérôme en uw asfaltgids om stipt 12.00 uur een order voor een stevige Duitse lunch. Op het terras, vol in de zon en met een fijne opgetogenheid voor wat komen gaat. Na een vroege start vanuit de omgeving Utrecht is een refuel met een hoog ‘octaangetal’ welkom.

Stuurmanswegen met Toyota GR86

De rode draad voor lekker sturen ligt voor ons op tafel. Dat zijn de uitgeprinte wegenkaarten van Google Maps voor het overzicht, terwijl via Apple Carplay de route op het multimediascherm in de Toyota GR86 afslag voor afslag wordt gepresenteerd. Een andere navigatiemogelijkheid heeft de Toyota ook niet, maar dit werkt feilloos zolang elke tussenstop wordt bereikt.

Toyota GR86
(Afbeelding: Jérôme Wassenaar)

Uiteraard zijn alle details van de 286 kilometer lange route te downloaden, zodat niemand iets hoeft te missen van de beste stuurmanswegen in het Odenwald. Af te spelen in slow motion om van de uitzichten te genieten of in fast forward als de maximum attack modus is geselecteerd. Voor elke mindset is hier plaats.

Terwijl wij de zware schnitzel met spätzle naar binnen schrokken, verdient de specialiteit van Toyota nog enige introductie. Dé eenhoorn in de moderne autoweide door zijn specificaties, een natuurtalent. De achterwielaandrijving, het sperdifferentieel, de handgeschakelde zesbak, 1250 kg aan gewicht en de atmosferische viercilinder boxermotor met een toerenbereik van 7500 boetseren het beeld van de ideale rijmachine. De Toyota is groots door eenvoud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.