Coen Grutters
Coen Grutters Extra 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Auto verkopen? Met deze tips om je auto te wassen krijg je meer voor je occasion

De meeste mensen die hun auto verkopen, zullen hem even een snelle poetsbeurt geven. Maar wie er iets meer moeite in steekt, kan al gauw veel meer geld krijgen voor zijn occasion.

Dat zegt professioneel autopoetser Larry Kosilla. In 2012 richtte hij zijn YouTube-kanaal AMMO NYC op, waar inmiddels ruim 2,2 miljoen volgers van zijn poetstechnieken proberen te leren.

Drie tips om je auto te wassen

In een recente video neemt hij een Acura NSX onder handen. Hoewel de JDM-legende op het eerste oog al erg net lijkt, meent Kosilla dat er nog genoeg manieren zijn om de uitstraling naar een nog hoger niveau te tillen.

Deze 5 dingen moet je (niet) doen om je auto tegen vuurwerk te beschermen

Dit zijn waardevolle tips voor mensen die binnenkort hun auto verkopen en het maximale voor de occasion willen krijgen. Kosilla adviseert je te richten op vaak vergeten onderdelen, zoals de remklauwen, wielkasten en binnenkant van de wielen.

1. Was het onderstel van je auto met een hogedrukspuit

Allereerst verwijdert Kosilla de wielen van de Acura NSX, om vervolgens met schuim en een hogedrukspuit het onderstel en de wielkasten van de auto te wassen.

tips auto verkopen auto wassen poetsen geld occasion
(Afbeelding: Screenshot YouTube / AMMO NYC)

“Controleer wel eerst hoe de staat van het materiaal is. Kijk bijvoorbeeld of je roest, gescheurde hoezen of veel vet ziet”, vertelt de professioneel poetser. “Of je het probleem aanpakt is aan jou, maar je moet het sowieso melden bij de verkoop.”

2. Wielen en remklauwen van je auto wassen

Kleren maken de man, wielen maken de auto. Een set blinkende sloffen doet wonderen. “Maak zowel de wielen als remklauwen goed schoon met een borstel en een doek. Het is goedkoop en makkelijk, maar uiterst belangrijk voor de algehele uitstraling”, meent Larry Kosilla.

tips auto verkopen auto wassen poetsen geld occasion
(Afbeelding: Screenshot YouTube / AMMO NYC)

3. Poets de auto beter dan ooit

Vervolgens is het tijd je occasion te poetsen. Haal hem niet door de wasstraat, maar doe het zelf met uiterste precisie. “Gebruik tijdens het poetsen meerdere microvezeldoekjes om te voorkomen dat je met vieze doeken over de net gewassen auto gaat.” Daarnaast tipt Kosilla om je met een kwast focussen op alle naden en emblemen.

tips auto verkopen auto wassen poetsen geld occasion
(Afbeelding: Screenshot YouTube / AMMO NYC)

Als de poetser elk hoekje van zijn Acura NSX is langsgegaan, droogt hij hem met een luchtspuit. Als de auto goed droog is en je geen zin hebt om de occasion te polijsten of om nog meer geld uit te geven, dan kun je nu foto’s maken en de auto verkopen.

Heb je nog tijd, zin en een aantal poetsdoeken over? Dan heeft Larry Kosilla in bovenstaande video nog zes extra tips om je occasion te doen stralen. Zo leer je onder meer hoe je goed polijst en deelt Kosilla handige trucjes om het interieur te reinigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.