Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 5 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nóg een in beslag genomen Ferrari te koop bij de Nederlandse overheid

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze kan je vervolgens kopen bij het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een hele leuke auto te koop: een Ferrari 458. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Opvolger van de F430

De Ferrari F430, die in Scuderia-uitvoering deze week ook wordt aangeboden door de overheid, werd in 2009 vervangen door de 458. Ferrari voorzag ook de 458 van een ongeblazen V8, in dit geval met een slagvolume van 4,5 liter.

De krachtcentrale achter de voorstoelen is goed voor 570 en 540 Nm aan koppel en tikt pas de toerenbegrenzer aan bij het getal ‘9000’. Dit vermogen zorgt voor een nul-naar-honderd-sprint van 3,4 seconden en een topsnelheid van 325 kilometer per uur.

Waarom de Ferrari LaFerrari niet verouderd is – Sjoerds Weetjes 281

Voor het iconische ontwerp van de 458 klopte Ferrari aan bij Pininfarina, het Turijnse designbureau waar veel productiemodellen uit Maranello voor het eerst geschetst zijn. Het design van de 458 is echter niet voor de volle 100 procent Italiaans. Hoewel het exterieur door de Italiaan Donato Coco is getekend, komt het interieur uit de hand van Bertrand Rapatel, een Franse autodesigner.

Michael Schumacher hielp met het interieurdesign

Maar de Franse auto-ontwerper was niet alleen. Hij kreeg hulp van niemand minder dan voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher. Het interieur is dan ook gebaseerd op een raceauto. Zo zitten veel bedieningselementen die normaal op het dashboard geplaatst zijn, op het stuurwiel. Bijvoorbeeld de richtingaanwijzers en de knop voor het grootlicht.

De Ferrari 458 als occasion bij de overheid

De Ferrari 458 die aangeboden wordt bij de Nederlandse overheid, komt uit 2010 en heeft in 12 jaar tijd slechts 31.345 kilometer gereden. Niet alle kilometers zijn in ons land op de teller gezet. De Italiaan werd in 2018 ingevoerd naar Nederland.

Operatie Ferrari 250 GT Pinin Farina 1: deze wordt weer als nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.