Autovisie
Autovisie Nieuws 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Ferrari 458 Italia ‘Army’ van Lapo Elkann

Nee, deze Ferrari 458 Italia is niet gewrapt. Hij verliet in 2010 in dit kleurenschema de fabriek als persoonlijke auto van Lapo Elkann, de excentrieke en controversiële kleinzoon van Fiat-baas Gianni Agnelli.

army1

Deze 458 Italia komt dan ook bij Ferrari’s Tailor Made-afdeling vandaan. Hij is uitgevoerd in een uniek camouflageschema en heeft niet de traditionele Ferrari-schildjes voor de zijspiegels, maar vredestekens. Daarbij is de bovenkant van de 4,5 liter V8 achterin ook in legerkleuren uitgevoerd en is het interieur een vreemde combinatie van bruin, rood, donkergroen koolstofvezel en geelachtige leer in camouflageprint.

Miljoen euro

De auto was van 2010 tot en met 2016 in het bezit van Elkann. In dat laatste jaar werd de Ferrari geveild voor het goede doel tijdens het filmfestival van Cannes. De huidige eigenaar kocht de 458 Italia voor 1.000.000 euro. Hij lijdt er wat dat betreft flink verlies op, want RM Sotheby’s verwacht dat de 458 Italia ‘Army’ op 9 september tussen de 250.000 en 350.000 euro gaat opbrengen.

Transseksuele prostituee

Elkann (39) is de kleinzoon van Gianni Agnelli. De oprichter van modemerk Italia Independent en tuner Garage Italia Customs was tot en met 2005 marketingdirecteur bij Fiat. In datzelfde jaar werd hij bewusteloos in het appartement van een transseksuele prostituee gevonden. Elkann overleed bijna aan een overdosis cocaïne en heroïne. Eind vorig jaar zette hij zijn eigen ontvoering in scène in New York om aan geld te komen.

Onder de hamer: Ferrari 308 GTS QV met een geheim

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.