Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt een machtige Ferrari 430 Scuderia aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een hele leuke auto te koop: een Ferrari 430 Scuderia. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De Ferrari 430 Scuderia

De Ferrari 430 Scuderia is in 2007 op de autoshow in Frankfurt onthuld door niemand minder dan Michael Shumacher. In de basis is het model een F430, maar dan voorzien van de nodige upgrades. Hierdoor rijdt het model dezelfde rondetijden op Fiorano, het circuit van Ferrari, als de Ferrari Enzo.

Het raspaard weegt dankzij lichter plaatwerk 100 kilogram minder dan de F430. Daarbij groeide het vermogen van de 4,3-liter V8 van 490 naar 510 pk. De versnellingsbak schakelt met gortdroge klappen in slechts 60 milliseconden naar de volgende versnelling.

Schijn bedriegt, deze Nederlandse Ferrari’s zijn eigenlijk Toyota’s

Met deze upgrades sprint de Italiaan in 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, een halve seconde sneller dan zijn ‘standaard’ broertje. Met een topsnelheid van 319 kilometer per uur, rijdt de 430 4 kilometer per uur harder dan de Ferrari F430.

Een van de zuiverste raspaarden

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst liet de machtige Ferrari 430 Scuderia in zijn proefrit schreeuwen tot de toerenbegrenzer 8600 toeren per minuut aantikte. Hij vertelt waarom deze bolide een van de zuiverste raspaarden is.

De Nederlandse overheid biedt nu een Ferrari 430 Scuderia aan van bouwjaar 2009. De Italiaan staat nog niet op Nederlands kenteken en onbekend is waar de auto origineel geleverd is. Op de kentekenplaathouder staat reclame van een autobedrijf uit Uithoorn, de vraag is of dit ook iets over zijn afkomst zegt.

Ook is onduidelijk of de kilometerstand van 11.077 daadwerkelijk klopt. De 430 lijkt er op het eerste gezicht strak bij te staan en wacht, netjes onder een autohoes van Ferrari, op een nieuwe eigenaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.