Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 17 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

1000 pk alleen is niet genoeg: dit is de Ferrari SF90 Assetto Fiorano

Voor als de 1000 pk sterke Ferrari SF90 Stradale nog niet genoeg opwinding veroorzaakt, is er van het stekkerkanon ook een Assetto Fiorano-variant. Voor als je overtreffend wilt, durft én kunt trappen. We wagen een poging op – waar anders – Pista di Fiorano.

De plug-in hybride Ferrari SF90 Stradale heeft een basisprijs van 452.665 euro en bleek vorig jaar bij zijn introductie het uiterste te vragen van zijn bestuurder door de monsterlijk sterke aandrijflijn. Voor een betere controle en om het een geschikter circuitbeest te maken is er het Assetto Fiorano-pakket. Dat kost 49.610 euro extra en Assetto Fiorano betekent letterlijk setting Fiorano.

Racedempers voor de Ferrari SF90

Met dit pakket heeft de plug-in hybride Ferrari SF90 Stradale, of deze speciale versie zoals Ferrari hem graag typeert, namelijk de optimale afstemming om de snelste ronde op het 3 kilometer lange testcircuit van Ferrari te rijden. Dat doet hij een halve tel rapper dan 1 minuut en 19 seconden die de SF90 Stradale daarvoor nodig heeft. Klinkt als een kleine winst, maar dat is het niet. Zegt Ferrari. Goed voor het ronderecord van straatauto’s. Het pakket is combinatie van een maximaal 40 kg lager gewicht, meer downforce en een aangepast onderstel met schokdempers uit de racerij om de 1000 pk iets handelbaarder te maken. Gelukt?

Bekijk hier de eerdere introductievideo van Dries van den Elzen met de Ferrari SF90 Stradale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.