Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Michel Perridon rijdt schade aan zijn Rimac Nevera van 2,8 miljoen euro

Michel Perridon is de trotse eigenaar van de eerste Rimac Nevera van ons land, waardoor De Telegraaf besloot een bezoekje te brengen aan de ondernemer. Daarbij wilde de journaliste graag een rondje meerijden in de angstaanjagend snelle EV, maar dat liep anders dan gepland.

Vorige maand nam Michel Perridon zijn peperdure bolide in ontvangst. Daar heeft hij grofweg 2,8 miljoen euro voor betaald. Omdat het een volledig elektrische auto betreft, bedroeg de bpm 0 euro. Anders was dat bij de zestiencilinders die de Bugatti-verzamelaar ook in zijn garage heeft staan. Ditmaal heeft hij de staatskas dus niet gespekt met tonnen aan bpm, dus eerde hij ons land op een andere manier met deze aankoop. De kleurstelling van zijn Rimac Nevera verwijst namelijk naar de Nederlandse vlag.

Telegraaf op bezoek bij Michel Perridon

Telegraaf-journaliste Charlotte Sun ging langs bij de Rotterdammer om hem te feliciteren en om zelf eens te ervaren hoe het voelt om in 1,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te sprinten. Autovisie heeft dat uiteraard al gedaan tijdens deze rijtest met de hyper-EV.

In Kroatië heeft Michel Perridon proefgereden met een Nevera. “De hoeveelheid koppel en het gevoel in de auto was zo spectaculair, dat ik besloot er een te bestellen”, geeft hij tijdens het Telegraaf-interview aan. Nu staat zijn eigen Nevera op de oprit.

Schade aan de Rimac Nevera van 2,8 miljoen euro

Wel is het is allemaal nog even wennen. Perridon heeft aan dat het pas zijn tweede ritje is in het 1.914 pk sterke monster. Dat blijkt wanneer de journaliste en hij terugkomen bij Buitenplaats Welgelegen na een kleine proefrit. De inrit loopt schuin af, maar de autoverzamelaar weet de voorkant niet te verhogen, waardoor de bumperlip van de Rimac Nevera over de klinkers schraapt.

Michel Perridon Rimac Nevera EV elektrische auto schade De Telegraaf
(Afbeelding: Screenshot YouTube)

“Ik had het knopje niet goed ingedrukt, waardoor de voorkant niet omhoog ging en ik heel even de grond heb aangeraakt”, legt Michel Perridon uit. “Geen stres, het hoort erbij. Niemand die het ziet”, zegt hij vrij onbezorgd. Als de cameraman de onderzijde van de voorbumper vastlegt, zien we echter wel degelijk een aantal diepe krassen. Auw.

Vernieuwde Mercedes EQS: luxer dan ooit en gigantische range

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.