Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Tuner maakt 458 Speciale beter. Laat Ferrari het maar niet horen…

Modificata – een Amerikaanse Ferrari-specialist – kan binnenkort een brief van een advocaat verwachten. Waarom? Omdat het bedrijf de fantastische 458 Speciale nóg beter heeft gemaakt. En daar houdt Ferrari niet van.

Je moet weten dat de Italiaanse sportwagenfabrikant nogal van het procederen is. Of dat nou terecht is of onterecht, Ferrari maakt zich er niet altijd even geliefd mee.

Rechtszaak aan je broek

Koop je een Ferrari en pas je hem naar eigen smaak aan? Rechtszaak aan je broek! Post je als influencer foto’s van je auto? Advocaat op je dak! Ben je een liefdadigheidsinstelling en heb je de rechten op een naam die Ferrari wil gebruiken? I’ll see you in court!

Werknemers Ferrari krijgen recordbonus

458 Speciale met handbak

Maar goed, misschien heeft de Amerikaanse specialist Modificata wel een goede relatie met Maranello. Het bedrijf heeft in ieder geval iets prachtigs gedaan: de nu al legendarische 458 Speciale uitgerust met een handbak.

Ferrari 458 Speciale
(Afbeelding: Modificata)

De Ferrari 458 Speciale staat tot de 458 Italia als de Porsche 911 GT3 RS tot de 911. Hij is een wat meer op circuitgebruik gerichte variant. Hij heeft een 605 pk sterke atmosferische V8. Zijn opvolger, de 488 Pista, kreeg een turbomotor.

Nieuwe bak en middentunnel

Ferrari leverde de 458 Speciale alleen met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Modificata heeft die versnellingsbak nu vervangen door een handgeschakelde zesbak.

Ferrari 458 Speciale
(Afbeelding: Modificata)

Een eenvoudige klus is dat natuurlijk niet, want afgezien van de transmissie zelf moest ook de middentunnel worden vervangen om plaats te maken voor de schakelpool. En het spreekt voor zich dat er een derde pedaal bij moest komen, de koppeling.

Langzamer, maar meer beleving

Een standaard 458 Speciale gaat in 3,0 seconden naar 100 km/h. De variant met handbak is waarschijnlijk iets langzamer, maar biedt ongetwijfeld nóg meer beleving.

Ferrari 458 Speciale
(Afbeelding: Modificata)

Of Modificata de conversie aan 458 Speciale-bezitters gaat aanbieden, is niet bekend. Het zou echter raar zijn om het niet te doen. Er zijn waarschijnlijk genoeg vermogende liefhebbers die een pook en drie pedalen in hun Ferrari een uitstekend idee vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.