Autovisie
Autovisie Nieuws 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Terugroepactie Ferrari omvangrijker dan gedacht

Ferrari moet meer bezitters van zijn sportwagens oproepen dan in eerste instantie gedacht om een bezoek aan de dealer te brengen. Het probleem met het remsysteem van zijn kostbare bolides blijkt omvangrijker te zijn.

Afgelopen maart stuurde de fabrikant een schrijven uit dat de eigenaren van een Ferrari 458 Italia, 458 Spider, 458 Speciale (inclusief Aperta), 488 GTB en J50 een bezoek aan de officiële dealers moesten brengen, vanwege een remprobleem. Maar nu blijkt dat ook de bezitters van de 612 Scaglietti, F430, F12Berlinetta (inclusief TDF), LaFerrari, F60 America en California bij de Ferrari-dealer op de koffie moeten.

Sjoerds Weetjes #116: Hoe verschillen de Ferrari 488 GTB en 488 Pista?

Gebleken is dat de dop van het remvloeistofreservoir mogelijk luchtdicht afsluit, waardoor er een vacuüm in het remsysteem ontstaat, zo geeft het RDW op. Door het vacuüm in het reservoir kan de remvloeistof gaan lekken. Als het remvloeistofreservoir opdroogt, kan dit leiden tot totale remstoring. De remmen werken dan niet of onvoldoende.

Software-update

Ferrari 612 Scaglietti (foto Ferrari)

De Ferrari-dealers moeten bij de getroffen exemplaren een nieuwe dop van het remvloeistofreservoir laten monteren. Tegelijkertijd krijgen de auto’s een software-update, zodat de bestuurder een bericht in het instrumentarium krijgt wanneer het niveau van de remvloeistof te laag staat.

Tsjechische politie heeft voor 14.000 euro Ferrari-politieauto

Waar de fabrikant zich eerst richtte op de modellen uit de 458- en 488-reeds, betreft het nu bijna alle types sinds 2015. Het gaat om tienduizenden auto’s, waarvan er bijna 24.000 in Amerika zijn geregistreerd.

Ferrari had al eerder remproblemen

Het is niet de eerste keer dat een model van de autobouwer problemen met het remsysteem kent. De eigenaren van de 488 GTB en 488 Spider moesten eerder een onverwachts bezoek aan de dealer brengen, toen bleek dat de software voor het meten van de dikte van de carbon-keramische remschijven mogelijk niet goed werkte. De bezitters moesten toen -in 2018 om precies te zijn- naar de vertegenwoordiger van Ferrari om de sportwagen een software-update te laten ondergaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.